2016 Islanti 1.päivä, kentältä Vikiin

Aikainen herätys ja kentälle. Auto parkkiin Lentoparkin laaniin ja bussilla terminaaliin. Kentällä ei ollut mitään valtavaa tungosta mutta kyllä kulkijoita riitti. Icelandairilla oli vain kaksi tiskiä auki, joten lähtöselvitysjono oli melkoinen. Onneksi automaatista kirjautumalla puuhaa sai vähän nopeutettua. Portilla meille annettiin tuntemattomasta syystä uudet paikat ja huomasimme joutuneemme ”economy confort” paikoille eli saimme pienen upgraden. Reilusti jalkatilaa ja ilmaiset tarjoilut. Kyllä passasi matkustaa 

Keflavikissa ei mitään ihmeellistä. Vuokra-auto alle ja matkaan. Läheisestä marketista vähän naposteltavaa, kun suomessa olisi jo lounasaika. Aikaero on kolme tuntia.

Suuntasimme auton rantatielle, koska aikaa oli koko päivä. Ensimmäinen majapaikka oli Vellirissä, Vikin lähellä. Ajelimme siis pikkuteitä Islannin etelärannikolla Keflavikistä aina Stokkseyriin asti. Matkalla pysähtelimme kuvailemaan maisemia ja vierailimme nähtävyys-kylttien osoittamissa paikoissa, mm. vanhan kalastajakylän rauniolla. Sattumalta löysimme myös Islannin vuolaimman putouksen Urridafossin, joka on Selfossin lähellä.

Stokkseyrissä kävimme lounaalla syömässä ”Islannin parasta hummerikeittoa” ja hyvää se olikin. Stokkseyristä on pakko palata 1-tielle, jota huristelimme vesiputouksille asti. Noin 70km ennen Vikiä on neljä suurta putousta (Seljalandfoss, Gluggafoss, Gljúfrafoss, Skogfoss). Seljalandfoss on ehkä näistä tunnetuin mutta kyllä kaikki ovat vierailun arvoisia. Kaikki ovat aivan tien vieressä ja siten helposti vierailtavissa.

Skogfossin jätimme suosiolla seuraavaan päivään ja lähdimme majoittumaan ennen vastaanoton sulkeutumista. Illalla Vikkiin syömään Halldorskaffi nimiseen ravintolaan. Ihan ok ruoka ja kun pienessä kylässä ei juuri ole ruokapaikkoja niin paikka on turistiaikaan aina täynnä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.