Yökylässä Ansakämpällä

Viikko on kovin lyhyt aika lomailla mutta saimme kuitenkin puristettua yhden yön retken Oulangasta Ansakämpälle. Kahdeksan kilometriä suuntaansa pääosin tasaista hiekkapolkua ja Kiutakönkään komeat kuohut kruunaavat tämän pätkän.
Reitin puolivälissä polku laskeutuu alas hiekkaharjuilta ja muuttuu hieman vaikeammaksi kulkea lähinnä juurakoiden takia. Viimeiset kilometrit noustaan takaisin harjulle ja matkaa taitetaan jälleen helpolla hiekkatiellä. Polku on kovassa käytössä leventynyt parimetriseksi pururadaksi.
Ansakämppä on kauniilla paikalla Oulangan rannalla. Kämppä on varsin uusi, kun vanha autiotupa paloi muutama vuosi sitten. Tilaa löytyy 20 hengelle. Meidän saapuessa kämpällä oli jo neljä ja lisää saapui illan mittaan, joten lopulta tuvassa oli yhdeksän yöpyjää. Vähän määrä yllätti, kun kuitenkin oli lokakuun puoliväli. Ehkä syyslomaviikko on saanut retkeilijät liikkeelle. Ilta meni tavallisissa retkipuuhuissa, ruokaa laittaen ja nuotiolla istuskellen. Yö oli myös tavallinen autiotupayö eli varsin huonosti nukuttu. Makuualusta on kova, yksi kuorsaa, toinen kulkee vessassa jne. Aamulla ensimmäiset heräävät ennen auringonnousua ehtiäkseen kulkea pitkän päivän valoisan aikaan.
Paluumatkalle samaa tietä lähdimme rauhallisten aamutoimien jälkeen mukavassa syyssäässä. Pilvipouta ja muutama aste lämmintä oli ihanteellinen sää repun kanssa retkeilyyn. Mikä parasta niin perheen teini nautti matkasta sen verran, että lupasi lähteä ensi vuonna ainakin kahden päivän retkelle :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.