Nouka – Soilu

Riisitunturista on tullut vakiokohde Kuusamon reissuille, joten oli aika lähestyä Riisiä eri suunnalta.
Riisitunturin kansallispuiston itäpäähän on karttoihin merkitty Noukavaaran parkkialue ja infopiste. Siitä lähtee polku Soiluvaaraan ja edelleen Riisin reiteille.
Sää oli suttuinen ja taivas paksussa pilvessä, joten kuvaaminen jäi vähiin. Muutama kuva tuli pokkarilla otettua. Reitin alkuun pääsee ”helpoiten” Tolvan kylän puolelta Holtinojantietä. Holtinojan tien päässä on kyltti ”ajo omalla vastuulla” ja tie muuttuu useimpia metsäautoteitäkin huonommaksi kivikoksi. Siinä sitten matelimme kivet auton pohjaan kolisten loput kilometrit lähtöpaikalle.
Täytyy vaan ihmetellä, että Metsähallitus tekee virallisen lähtöpaikan ja mainostaa sitä kartoissa ja julkaisuissa mutta sitten sinne vievä tie jätetään vaille huoltoa. ”Ajo omalla vastuulla” ei vastaa tämän päivän turistien odotuksia eikä houkuttele ketään tulemaan uudestaan.
Kävimme kuitenkin Soilun laavulla paistamassa letut ja palasimme samaa tietä autolle. Puolivälissä on Noukavaaran huipulla näköalapaikka, josta aukeaa komeat näkymät yli vaaramaiseman. Mikäli saa kuskin ajamaan auton Noukasta Riisin parkkipaikalle tulee reitistä huomattavasti mukavampi. Maisemat Pikku Riisin ylityksessä ja Riisitunturi pohjoispuolella ovat komeat.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.