Meillä on mehiläisiä

Monivuotinen haaveeni toteutui ja sain vaimon käymään mehiläistenhoitokurssin ja hankkimaan meille mehiläispesän.
Otimme alkuun varovaisesti vain yhden pesän, jonka haimme viikko sitten Kirkkonummen Mehiläistuotteelta. Samalla ostimme kaikenlaista tarviketta, kuten suojapuvun, kehikoita jne.

Viikossa pesän populaatio oli lisääntynyt sen verran paljon, että näytti ajankohtaiselta lisätä tilaa. Olimme koonneet ja maalanneet valmiiksi pari uutta pesälaatikkoa (Paradice Honey Farrar). Öljymaali ottaa yllättävän kauan kuivua, joten laatikoita on syytä olla valmiina. Parina iltana naputtelimme kasaan hunajakehikoita ja kiinnitimme niihin vahat.
Se miten pesälaatikko lisätään oli meillä vähän hakusessa. Kurssin käynyt mehiläishoitajamme oli varmaan torkahtanut siinä kohtaa kurssia, jossa asiasta kerrottiin, joten jouduimme harjoittelemaan asian pariin kertaan…
Ensin lisäsimme kehän pesän päälimmäiseksi ilman sulkuristikkoa. Jokin kuitenkin herätti hoitajamme miettimään ja niin kirjojen ja googlen avulla päättelimme lisäyksen menneen väärin, joten eikun korjaamaan.
Uudessa yrityksessä uusi laatikko tuli alhaalta päin toiseksi, entinen toinen ensimmäiseksi ja toinen kolmanneksi… oliko tarpeeksi sekavaa? Lisäksi kakkosen ja kolmosen väliin tulee sulkuristikko. Näin munintaan jää kaksi alinta laatikkoa ja hunajaa valmistuu siitä ylöspäin. Meillä on nyt kolme laatikkoa valmiina maalattuna odottamassa, joten voimme lisätä tilaa nopeasti, mikäli hunajaa alkaa valmistua oikein kunnolla. Sitä odotellessa :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.