Mehiläisten hoitoa

Tänään taas kiusasimme mehiläisiä sadekuurojen välissä.
Kävimme tarkistamassa viimekertaisen kehien siirtelyn vaikutukset ja iloksemme totesimme kuningattaren olevan siellä missä pitääkin eli kahdessa alimmassa laatikossa. Kuhnurikehä oli rakennettu ja munittu täyteen. Leikkasimme kennoston irti, jotta tilaa saadaan uusille kuhnuritoukille. Toinen ilon aihe oli ettei kuhnureista löytynyt yhtään punkkia. Varroapunkit näet hakeutuvat herkästi mehevien kuhnuritoukkien kimppuun. Kuhnurien poisto säännöllisesti pitää punkit aisoissa, jos niitä siis pesässä esiintyy.

Muuta puuhaa oli edustan heinien niittäminen, jotta kiitorata pysyy auki. Laitoimme myös vaneripalan lentolevyksi, jotta lähtemien ja tuleminen helpottuisi. Kokeilimme tänään ensimmäistä kertaa savua. Se selvästi rauhoitti pörräämistä mutta savuttimen käyttö vaatii vielä opettelua, koska se sammui kesken kaiken.

Kuvia päivän puuhista:

1 Kommentti

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

Evästä ötököistä | hannuonline.com
20. kesäkuu, 2015 klo 20:32

[…] kontribuutioon maailman pelastamiseksi. Huhut kertoivat, että kuhnuritoukkia voisi syödä. Kuten edellisessä postissa kerroin poistimme pesästä muhkean määrän kuhnureita, joten päätimme kokeilla niiden […]

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.