Evästä ötököistä

Ötökkäeväs eli ruokaa hyönteisistä on ollut kovasti esillä viime aikoina mediassa. Hyönteisiä pidetään yhtenä todennäköisimpänä proteiinin lähteenä tulevaisuudessa. Lihan tuottaminen valtavalle ihmispopulaatiolle ei yksinkertaisesti onnistu perinteisesti posuuja ja lehmiä kasvattamalla niimpä vaihtoehtoja etsitään niin meren levistä kuin hyöteisistäkin.

Ylevän johdannon jälkeen pääsemme varsinaiseen aiheeseen eli meidän kontribuutioon maailman pelastamiseksi. Huhut kertoivat, että kuhnuritoukkia voisi syödä. Kuten edellisessä postissa kerroin poistimme pesästä muhkean määrän kuhnureita, joten päätimme kokeilla niiden valmistamista syötäväksi.

Toukat ovat kennostossa, joten niiden irroittaminen osoittautui valmistamisen työläimmäksi vaiheeksi. Pehmeiden toukkien näpräämien irti tahmeasta vahakennostosta ilmaan, että ne menevät rikki, oli varsin hidasta. Varmaan jollain olisi tuohonkin joku hyvä kikka… otan vinkkejä vastaan. Kunhan toukat saa irti niin sitten homma on varsin suoraviivaista.

Kuhnuritoukista voi tehdä ruokaa monella tapaa. Valmiita reseptejä löytyy vähän mutta valmistukseen voi soveltaa kaikkea mitä katkarapuihin tai vastaaviin. Kokeilimme toukkia kolmella eri tavalla: pannussa rasvassa paistettuna, kuivana paahdettuna ja upporasvassa keitettynä. Meidän suosikiksi tuli viimeisin. Rasvassa kypsennetyt ja kevyesti suolatut toukat menivät alas kuin popkorn. Kaikenkaikkiaan runsaasti proteiinia sisältävät toukat on varsin oivallista purtavaa. Suosittelen kokeilemaan.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.