Airbnb:llä Mardridissa

PMI puuhat veivät tälläkin kertaa viikonlopuksi Madridiin. Mikäpä siinä, mukava kaupunki varsinkin näin syksyllä, kun ei ole liian kuuma. Siirtyminen Suomen syksyn pimeydestä aurigonpaisteiseen +18 Madridiin ei ollut olenkaan vaikea. Viikonloppu oli todella kaunis. Harmi vain, että istuimme valtaosan hotellissa kokouksessa. Matkassa meitä oli neljän hengen seurue.

Majoituksen varasimme kustannustehokkaasti Airbnb:n kautta. Kokeilin palvelua ensimmäistä kertaa ja ei varmaankaan jäänyt viimeiseksi. Asunnossa on mukavampi asua kuin hotellissa ja tulee halvemmaksi. Tietty koskaan ei voi tietää miten hyvin kuvaus vastaa todellisuutta mutta ei sitä aina tiedä hotellistakaan. Me olimme asuntoon hyvin tyytyväisiä. Paikka oli rauhallinen, lähellä meidän kokouspaikkaa, joten pääsimme kulkemaan jalan. Asunto oli siisti ja kauniisti sisustettu. Iso terassi kruunasi paikan vaikei siitä juuri ehtinytkään nauttia.

Oli kokoukseen järjestetty puheiden lisäksi myös ohjelmaa, joten lauantai-iltana pääsimme tutustumaan jalkapallon mekkaan, Real Madridin kotistadioniin, Bernabeuhun. Vajaa parin tunnin kierroksen aikana kävimme katsomassa stadionia niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Pääsimme myös pukuhuoneisiin ja tietenkin Realin museoon, jossa esiteltiin palkintoja, peliasua yms asiaan kuuluvaa Real Madridin pitkän historian varrelta. Täytyy sanoa, että vaikka en olekkaan mikään jalkapallofani, niin oikein mielenkiintoinen kierros. Illan päätti tapas-illallinen Fly Emiratesin VIP-tiloissa.
Hämmentavintä kierroksella oli varmaan kentän nurmea valaisevat lamput. Hieno kenttä tarvitsee enemmän valoa kuin Espanjan talvi antaa, joten sitä valaistaan tuntikaupalla valtavalla määrällä lamppuja. Ei olisi uskonut…

Sunnuntaina meille jäi parituntia aikaa ennen kentälle menoa, joten suuntasimme vanhaan kaupunkiin. Siellä ajan sai kulumaan sujuvasti ihmisiä ja paikkoja katsellen. Välillä poikkesimme kauppahalliin Tapaksille. Madridin Mercado de San Miguelin kauppahalli on lähes pakko nähdä. Tiskit pursuvat jos jonkinlaista ruokaa ja juomaa ja ihmisiä on aina paljon. Kentälle köröttelimme metrolla. Kätevää ja halpaa. Asema on suoraan terminaalissa, joten siirtyminen on helppoa. Lento Lähti Madridin uudesta terminaali 4:sta, joka on varsinainen arkkitehtuurin näytös. Aivan valtava rakennus, jossa on kauppojakin kokonainen kerros. Onneksi ei ollut aikaa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.