Valurautatason puhdistus

Näin kesän aikana joutuu tämän tästä puhdistamaan grilliä. Minäkin pitkään raaputtelin grilliäni kaikenlaisilla lastoilla ja vastaavilla mutta seuraavilla ohjeilla homma hoituu helposti ja nopeasti.

Ohjeet soveltuvat parhaiten valurautaiselle grillille mutta miksei myös muille materiaaleille. Ainakin se kromattu lämmitystaso puhdistuu kätevästi. Puhdistaminen hoituu kätevästi pelkällä vedellä!

Yksinkertaisuudessaan homma menee näin:

  1. Mikäli grilli on pääsyt samaan kuntoon kuin minulla niin kuumenna grilli kuumaksi. Grilli on tarpeeksi kuuma, kun vesi alkaa välittömästi kiehua. Voit testata kaatamalla tasolle pienen tilkan vettä.
  2. Kuumenemista odotellessa voit raaputella perinteiseen tapaan enimmät karstat pois.
  3. Kun grilli on kunnolla kuuma kaada reippaasti pari desiä vettä tasolle. Kiehuva vesi irroittaa lian erittäin tehokkaasti ja nopeasti.
  4. Kiehuvaa vettä kannattaa ”hankata”, jotta lika irtoaa tehokkaammin. Hankaamiseen voi käyttää markää puuvillakankaan palaa tai joissakin grilliharjoissa olevaa ”sientä”. Mikäli käytät kangasta, niin se kuumenee nopeasti, joten liikutteluun voi käyttää esim messinkistä grilliharjaa.
  5. Valmista tuli hetkessä :)
  6. Puhtaaseen pintaan voi levittää kunnon silavat ja antaa jäähtyä mikäli on kyse vuosihuollosta. Vastaavasti voit alkaa samantien grillaamaan.

Menetelmä käy yhtä hyvin grillin vuosihuoltoon, kauden avaukseen tai normaali grillaukseen. Itse puhdistan tason vedellä nopeasti myös eri ruokalajien välissä sekä grillauksen lopuksi, kun taso on valmiiksi kuuma.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.