Uganda, kolmas päivä 22.6.2014

Yllätys yllätys… herätys 06.00 ja lähtö 06.30…
Aamiaisen sijasta saimme muffinsit ja teetä hotellin aulassa ja sitten oli aika lähteä katselemaan eläimiä savannille. Retken jälkeen saisimme oikean aamiaisen.

Huristelimme puolisen tuntia toiselle puolen päätietä Ugandan suurimman, Kuningatar Elisabethin, kansallispuiston savannialueelle. Siellä kiertelimme pitkin aluetta halkovia hiekkateitä eläimiä etsien. Meillä kävi melkoinen tuuri, sillä lähes saman tien törmäsimme kahteen leijonaan, jotka vähät välittivät meistä vaan tulivat aivan lähelle ja ohittivat automme vain parinkymmenen metrin päästä. Lopulta toinen leijona istahti hiekalle ja toinen heittäytyi pitkälleen. Leijonat näyttivät olevan varsin levollisia ja rauhallisia, varmaan niillä oli ollut saalistusonnea lähiaikoina ja masut olivat täysiä. Kuvasimme leijonia minkä ehdimme, kunnes paikalle tuli liikaa muiden autoja. Jatkoimme matkaa ja bongasimme antilooppeja (niitä oli joka paikassa) ja puhveleita (niitäkin on paljon) sekä muutaman pahkasian. Paluumatkalla katsastimme vielä samat leijonat ja näimme lisää norsuja.

Lounaan jälkeen ohjelmassa oli veneretki Edward-järvellä. Järvi siintää suoraan hotellin alapuolella. Reilun parin tunnin retken aikana näimme paljon vesipuhveleita, virtahepoja, norsuja ja krokotiilejä sekä lukemattomia lintuja, joista tunnistimme vain muutamia. Laura bongasi ensimmäisen krokotiilin ja sai koko veneellisen ryntäämään veneen toiselle laidalle. Linnuista näimme ainakin Niilin hanhia, kuningaskalastajia, iibis-lintuja, valkojalkoja ”whiteleg”-lintuja, haikaroita, haukkoja ja kiljumerikotkia. Aivan loistava retki! Päivän saaliina kahdesta kamerasta 830 kuvaa, joten valittavaa riittää…

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.