Suomen ensimmäinen Heos Link

Denon_HEOS_LINKOn minulla :)
Kyseessä on siis uusi musiikkitoistin: Denon Heos Link. Suomen ensimmäinen siksi, että satuin kauppaan (Mareksound) juuri, kun laitteet olivat saapuneet tukusta ja myyjä vakuutti, että muissa liikkeissä myydään vielä ”ei oota”. Olin siis ensimmäinen ostaja koko Suomenniemellä… kerrankin ensimmäinen, edes jossain ;)

Päivitys: Link on vaihtunut Denonin DNP-730AE:n. Siitä oma juttunsa.

Denon on lähtenyt mukaan verkkotoistimien ja monihuone musiikkijärjestelmien kisaan. Tähän asti markkinoilla on ollut varteenotettavia vaihtoehtoja vain yksi eli Sonoksen järjestelmä. Tämän vuoden aikana markkinoille on tullut uusia järjestelmiä useammaltakin valmistajalta ja huhujen mukaan lisää on tulossa.

Minullakin oli aikaisemmin Sonoksen järjestelmä (Connect ja kaukosäädin) mutta möin sen pois, koska kyllästyin sen tiettyjen ominaisuuksien puutteeseen, lähinnä huonoon Spotify tukee. Tuen huonoudesta voi toki olla montaa mieltä, sillä Sonos käyttää omaa Spotify ohjelmaa eikä Spotify Connectia kuten uudemmat järjestelmät. Tästä seuraa, että Sonoksella voi toistaa Spotifyä monessa huoneessa yhtäaikaa (siis eri musiikkia), ikäänkuin olisi monta Spotify tiliä, mutta Spotify Connectia käyttävät järjestelmät sallivat vain yhden ”käyttäjän”. Monta Spotifyä ei kuitenkaan ollut minulle tarpeen. Musiikki soi vain yhdessä huoneessa, ainakin toistaiseksi. Spotify Connect mahdollistaa kaikkien Spotifyn ominaisuuksien käytön, kun taas Sonoksesta puuttuvat esim radio ja muutama muu edistyneempi toiminto. Myyjät suorittivat juuri liikeessä sokkotestiä Sonoksen ja Denonin välillä ja kisa meni 6-0 Denonin eduksi.

Miksi sitten ostaa monihuonejärjestelmä, jos kuuntelee vain yhdessä huoneessa? Olin etsinyt Sonokselle korvaavaa järjestelmää jo jonkin aikaa, joten toki tiesin odottaa Denonia. Päädyin Denoniin monestakin syystä: Denonin maine hyvänä laitevalmistajana, uusi tuote – uutta tekniikkaa, ominaisuudet, hinta, koko… Heos Link jättää oven auki, että ehkä jokin päivä laitteisto laajentuu lisäosilla.

Reilun parin tunnin käyttökokemuksella laite vaikuttaa oikein toimivalta. Käyttöönotto oli varsin vaivaton, joskin yllättävä. Laitteessa ei ole näyttöä eikä kaukosäädintä vaan kaikki ohjaus tulee tabletilta. Ohjelma löytyy sekä Androidille että Applelle. Ensimmäisen kerran kytkettäessä langattoman verkon tiedot annettiin kytkemällä kuulokekaapeli tabletin ja laitteen välille. Yllättävä mutta varsin looginen valinta, sillä eihän tableteissa ole verkkojohdon paikkaa ja jotenkin verkon tiedot on saatava laitteeseen, jossa ei ole mitään omaa ohjausmahdollisuutta. Tabletin ohjelma ohjaa kuvin ja sanoin, joten erehtymisen mahdollisuutta ei ole. Kuulokekaapeli tulee laitteen mukana. Laitteen voi kytkeä myös langalliseen verkkoon, jolloi käyttöön otto on ymmärtääkseni vielä yksinkertaisempaa.

NAS (Synology) ja sen musiikkitiedostot näkyivät välittömästi ja tiedot latautuivat todella nopeasti. Spotify Connect toimii loistavasti ja tablettisovellus vaikuttaa selkeältä käyttää. Kaikenkaikkiaan laite vaikuttaa juuri minun tarpeet täyttävältä. Vielä pitää testata soiko poppi paremmin DACin kautta vai suoraan Linkistä vahvistimeen. Saa nähdä mitä tulevat ohjelmistopäivitykset tuovat tullessaan.

Alla muutama kuva ”open box” tyyliin:

5 Kommenttia

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

Matti
22. lokakuu, 2014 klo 16:57

Mulla on sama laite kytkettynä kuidulla vahvistimeen, oletko testannut RCA liitännän ja kuidun äänellisiä eroja? On hyvä laite kyllä täytyy myöntää.

Hannu
23. lokakuu, 2014 klo 14:48
– Vastauksena: Matti

Moi,
(Valitettavasti) minun vahvistin (Analogue Audio) ei ymmärrä kuin RCA kieltä, joten en pysty testaamaan.
Hyvä laite tosiaan mutta toki jotain voisi olla paremminkin. Laitteessa ei ole airplay tukea vaikka niin luulin. Myös tietokone softa ohjaukseen olisi mukava lisä. Nyt pitää aina kaivaa tabletti mutta läppärin ääressä on melkein koko ajan.

Markku
17. tammikuu, 2015 klo 19:40

Hei
minulla link kiinni rcalla marantz 8003 vahvistimessa, linkin kautta myös tvn ääni. Kysymys, voinko saada linkin inputin vaihdettua hyödyntäen linkin ir emitteriä?

Hannu
18. maaliskuu, 2015 klo 5:04
– Vastauksena: Markku

Moi,
En pysty käyttämään IR-linkkiä omassani mutta Denonin sivulla annetaan ymmärtää, että IR-linkin avulla voi ohjata vahvistinta:
http://denon.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3671/~/using-the-heos-link-or-amp-with-your-denon-avr

Markku
18. maaliskuu, 2015 klo 10:33

Tosiaan hieman hankala operoida Heosia pelkällä puhelimella tai tabletilla. Sony tvni ääni menee optisella kaapelilla Heosiin, josta Maranz SA8003 analogiseen vahvistimeen josta ulos Geneleceistä. Tuon inputin joutuu hankalahkosti valitsemaan puhelimella kun haluaa TV:n äänen ulos Geneleceistä. ja välillä kuuntelee esim. Spotifyn kautta. Muuten pelaa hyvin!
Markku

Jätä kommentti