Hanamissa

Siis missä?!? Hanami on Roihuvuoressa vuosittain järjestettävä juhla, joka ajoittuu kirsikkapuiden kukkimisen mukaan. Japanissa kirsikkapuiden kukinta on suuri tapahtuma ja Roihuvuoren juhla on kotimainen versio samasta aiheesta.
Roihuvuoreen on kymmenisen vuotta sitten istutettu melkoinen määrä kirsikkapuita ja samalla sinne on tehty japanilainen puutarha. Juhlan aikana paikalla on myös ohjelmaa ja jonkin verran myyntikojuja.

Tänä vuonna sää suosi juhlijoita. Aurinko paisto ja lämpötila lähenteli helle lukemia. Kukkivien puiden alla on mukava viettää aikaa piknikillä. Sääliksi kävi muutamia raskaisiin rooliasuihin pukeutuneita. Juhlan Japani teema tuo paikalle monenlaista japani-harrastajaa ja puistossa näkeekin todella hienoja rooliasuja. Meidänkin neiti pörhälsi paikalle Sui Sei Seki asussaan. Hahmo on Bleech anime sarjasta.

Eräs juhlan päätapahtumia on pukeutumiskilpailu, johon meidänkin Neiti osallistui mutta ei sijoittunut. Tosin reilusti paremmat voittivat, sillä osa asuista oli todella hienoja. Itsetehtyjä ja yksityiskohdat loppuun asti vietyjä. Kisän yhteydessä Neiti tutustui Saija Sasetareen, joka on pitkä linjan anime harrastaja. Saija ylläpitää Frillycakes blogia ja on muutenkin aktiivinen harrastaja. Saija voitti asullaan ”yksityiskohtaisin asu” sarjan.

Oikein mukava tapahtuma. Osittain tietty hyvän sään ansiosta. Pientä virittämistä järjestelyissä voisi tehdä, sillä vessoja oli varsin rajallisesti tarjolla ja pukukilpailun järjestelyt tuntuivat pettävän pahan kerran. Muutamalle ruokakojulle oli melkoiset jonot, joten ehkä niitäkin voisi olla enemmän. Voihin tietty olla, että hyvän sää sai ihmiset liikkeelle ja yllätti järjestäjät. Epäilempä, että mikäli ei ihan kissoja tule taivaalta niin meidät löytää kirsikkapuiden alta ensi vuonnakin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.