Pari päivää Madridissa

Virallinen juhla
Tälle keväälle on täysin poikkeuksellisesti sattunut jo pari PMI:n kustantamaa matkaa. Tällä kertaa Madridiin edellisen ollessa Istanbuliin. Ei siinä mitään, mukavahan se on käydä välillä matkoilla mutta nämä vastaavat täysin tavallista työmatkaa ja ovat vielä viikonloppuna. Töitä tehdään aamusta pitkälle iltapäivään ja iltaisin on lisäksi yhteisiä tilaisuuksia, verkostoitumista varten, joten turismiin ei käytännössä jää lainkaan aikaa. Tällä kertaa ohjelma loppui sunnuntai iltapäivällä ja paluu oli vasta maanantaina, joten pääsin pikaisesti tutustumaan Madridin nähtävyyksiin.

Juhlat yössäVaikkei vapaata paljoa ollutkaan niin silti ehti kokea monenmoista. Perjantai yönä sai tuntumaa paikalliseen jalkapallokulttuuriin, kun Atletico Madridin kannattajat pistivät pystyyn kunnon juhlat Espanjan cupin voiton kunniaksi. Juhlapaikka oli suoraan hotellin vieressä, joten kun bileet alkoivat 01:30 niin tuskin kukaan kadunpuolen asukkaista nukkuin. Pommit paukkuivat ja laulu raikui. Koska nukkumisesta ei tullut mitään niin vedin vaatteet päälle ja kävin kuvaamassa juhlintaa.

Lauantaina juhlinta jatkui virallisella juhlalla, jonka valmistelut alkoivat heti aamusta. Paikalle pystytettiin iso lava äänentoistoineen. Auetta aidattiin, liikenne pistettiin poikki muutaman korttelin alueelta ja lisäksi paikalla oli melkoinen määrä poliiseja. Muuten kaava oli sama kuin perjantaina mutta virallinen juhla alkoi paraatilla läpi kaupungin, päättyen juhlalavalle. Pääjuhla alkoi noin 20:00 ja päättyi pelaajien poistuttua jo ennen 22, joten tällä kertaa juhlinta ei haitannut yöunia.

Bar El RocioPaikallisten kavereiden vinkkien perusteella kävimme syömässä hyvin. He neuvoivat meidät ”ei-turisti” paikkoihin, joissa ruuan laatu ja hinnat olivat kohdallaan. Lauantaina kävimme nauttimassa tapaksia Bar el Rocio:ssa, pienessä lähes rahjäisessä mutta erittäin suositussa paikassa lyhen kujan varrella. Samalla kadulla oli useita hienompia ravintoloita, joten ilman neuvoja ei varmasti olisi tullut mentyä tähän helmi paikkaan. Ystävällinen ja nopea palvelu, hyvä ruoka ja edulliset, suorastaan halvat hinnat. Mitä muuta voi hyvältä ravintolalta toivoa.

Kristallipalatsi Retiro puistossaSunnuntaina kiertelin ruotsalaisten kollegojen kanssa kaupungilla. Kävimme kaupoissa (mm. Real Madridin virallisessta fanikaupassa) ja kiertelimme puistoissa. Illalista nautimme pihvipaikassa ”Parilla el Gaucho”. Oikein hyvää mutta selkeästi kalliimpaa kuin lauantain paikassa. Maanantaina oli pari tuntia ennen kentälle menoa, joten kävin viereisessä puistossa. Parque del Retiro on todella suuri puistoalue, jossa on paljon komeita istutuksia. Oikein mukava paikka aamun raikkaassa ilmassa, auringon paistaessa.

Paluumatka olikin sitten haasteelisempi kuin suunniteltu. Minulla oli välilasku Kööpenhaminassa. Köpiksessä oli taululla tieto, että Helsingin lento on myöhässä. Menin kyselemään ja kävi ilmi, että kone oli teknisen vian vuoksi vielä Helsingissä. Sain paikan seuraavaan koneeseen, joka lähti 1,5h myöhemmin kuin alkuperäinen. Matkalaukku ei tietenkään pysynyt perässä vaan jäi alkuperäiselle lennolle Kööpenhaminaan. Tätä kirjoitellessa kuriiri kävi juuri tuomassa laukun.

Madrid vaikutti ihan oivalta viikonloppukohteelta mutta selvästi ei yhtä korkealla minun listalla kuin esim. Pariisi, Istanbul tai vaikka Milano.

2 Kommenttia

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

jouni takala
23. toukokuu, 2013 klo 0:02

Hannu, vedän syksyllä Ict project management -opintojaksoa. Sullahan on selvästi alan osaamista. Saanko käyttää sua hyväkseni? Älä kysy vielä miten kun en itsekään tiedä. Mutta kerro itse jos on ideoita. Soitellaan!

Hannu
23. toukokuu, 2013 klo 11:20

Toki, vaihdetaan viestiä aiheesta :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.