Päivä Tallinnassa


Pitkästä aikaa tuli käytyä Tallinnassa.
Edellisestä reissusta on varmaan viisi vuotta, joten liian usein ei ole tullut käytyä. Matka oli kuitenkin niin mukava, että varmaan tulee mentyä uudestaan ihan useamminkin. Laura jo suunnitteli kevätretkeä ja kesäreissua ja tyttöjen hemmottelumatkaa ja…
Laivalle rynnättiin ennen kukonlaulua, osin siksi ettei muille laivoille ollut enää paikkoja mutta osin myös siksi, että halusimme olla aamusta perillä. Varhaisesta herätyksestä huolimatta valinta oli oikea, sillä aamulla kaupungissa oli rauhallista.
Pääkohteena oli tällä reissulla ”Lennusadam” eli vanhasta vesitasohallista tehty museo. Esillä on laivoja, lentokoneita ja muuta mereen ja merenkulkuun liittyvää. Museossa on myös paljon tekemistä eli useita esineitä saa koskea. Tulee mieleen Heurekan ja merimuseon yhdistelmä. Oikein mukava paikka, eikä suotta niin suosittu. Olimme paikalla jo hieman ennen avaamista ja pääsimme näyttelyyn ensimmäisten joukossa. Aamusta museossa oli ukavan väljää mutta puolenpäivän tienoilla ihmisiä alkoi tulla sankoin joukoin. Olimme onneksi jo kiertäneet ja testanneet kaikki ”tekemiset” joten ei tarvinnut jäädä jonottelemaan.

Museosta suuntasimme vanhaan kaupunkiin lounaalle. Päädyimme Olde Hansaan. Komea paikka keskiaikaisine sisustuksineen. Myös ruokalista on keskiaikainen, joten tarjolla on kunnon ruokaa tukevina annoksina. Salaatit ja muut hössötykset loistavat poissaolollaan. Osa seurueesta otti menun, toisten valitetessa omat ruuat. Menuissa etuna on, että pääsee maiselemaan useita makuja. Meidän ”Raatimiehen Riistajuhlassa” oli 13 alkumakua ja seitsemän pääruokaa sekä jälkiruoka. Ruuat tarjoiltiin pienissä ruukuissa mutta kaikkea olisi saanut lisää, jos olisi vaan jaksanut.

Vaikka olikin mukava maistella eri makuja niin silti jäi ole ettei menussa hinta ja laatu kohtaa. Yksittäisissä annoksissakin on syötävää yllinkyllin ja lisukkeet ovat lähes samat kuin menussa. Jotkut menun ruuat olivat pettymyksiä, joten oikeasti tulee syötyä vain muutamaa lajia. Jos menen joskus uudestaan niin otan varmasti vain yhden lajin ja jälkkärin, jos jaksan. Kustannustehokkaampaa ja vatsa ystävällisempää.

Moisen mässääilyn jälkeen sai vyöryä raskain vatsoin suoraan laivalle. Laivalla lähinnä kulutimme aikaa, sillä sattuneesta syystä ollut ei ollut nälkä. Torkut olisi voinut ottaa mutta noilla express aluksilla ei ole oikein paikkoja ellei ota hyttiä. Takaisin kotona alkuillasta monta kokemusta rikkaampana.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.