Maisemakuvausta Nuuksiossa

Mustalampi - HDR
Nykäisin itseni sängynpohjalta 05:00, jotta ehtisin Nuuksioon kuvaamaan auringonnousua. FB:n maisemakuvausryhmä järjesti ohjatun kuvausreissun Nuuksion, joten minäkin löytäydyin mukaan. Ryhmän mukana menossa oli se etu, että joku muu on miettinyt kuvauspaikat valmiiksi. Ryhmässä on kokeneita Nuuksion kuvaajia, jotka tietävät parhaat paikat maisemakuvauksen kannalta. Luontoahan Nuuksiossa riittää kuvattavaksi joka mutkassa mutta maisemia varten on paras hakeutua mäkien laelle ja jyrkänteiden reunoille.

Kokoonnuimme Haukkalammen parkkipaikalla, josta siirryimme kuvaamaan Myllypuronlaaksoa reunastavalle jyrkänteelle. Kuvauspaikalla on hyvä olla reilu puolisen tuntia ennen varsinaista nousua, sillä aurinko alkaa pilkistelemään jo silloin… mutta eipä vaan pilkistellyt tänä aamuna. Taivas oli paksun pilven peitossa, eikä lämpimän yön johdosta ollut sumua, joten vuoden maisemakuva jäi ottamatta. Pilviä riitti koko aamupäivän. Aurinko alkoi paistamaan vasta vähän ennen puoltapäivää, retkemme loppupuolella.

Kuvaamisen kannalta päivä oli varsin haastava. Pilvet olivat kirkkaita maastoon nähden, joten taivas paloi väkisin valkoiseksi, jos maastoa halusi näkyviin. En omista sopivia suotimia, joten vaihdoehdoiksi jäivät kuvankäsittely tai HDR-kuvaus. Päädyin jälkimmäiseen. Galleriassa on yksi kuvapari, jossa toinen on HDR ja toinen Lightroomissa säädetty. Olisi mukava kuulla kumpi on mielestäsi parempi. Kuiva kesä näkyi siinä, että purot olivat kaikki kuivia. Myös Mustalammen pato oli kuiva, joten kaikki suunnitellut purokuvat jäivät ottamatta.

Galleriassa on myös Google Earth kuva, johon laitoin meidän reitin näkyviin. Matkaa tuli gps:n mukaan 7,2 km, joten varsin mukava luontoretki. Monta kuvaa jäi ottamatta mutta tuossa on hyvä lista, jota voi täydentää jonakin toisena päivänä.

1. Myllypuronlaakso – auringonnousu
2. Purola – jos on sumua
2. Haukkalampi – länsipuolen jyrkänteen näköalapaikka
4. Haukkalampi – länsipuolen metsäpuro
5. Mustalampi – taukopaikat
6. Mustalammen padon putous
7. Valklampi – jyrkänne
8. Purot haukkalammen lähistöllä
9. Haukkalammenpuro – Nahkiaispolun varressa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.