Kaikenlaista auton kanssa, osa 2

Kyllä on välillä homma pienestä kiinni. Vaimo lähti eilen tyytyväisenä töihin uudella kytkimellä luistatellen, tuoreet öljyt koneessa. Iloa riitti noin 10km ennenkuin ongelmat alkoivat. Ensin penkinlämmitin lopetti toimintansa, sitten takalasin lämmitin vain vilkutti merkkivaloa, eikä lämmennyt yhtään. Hetki lisää ja mittaritaulun valot alkoivat himmetä, radio hiljeni, lopulta vilkut sekä ajovalot lakkasivat toimimasta ja kojetaulun kaikki varoitusvalot päällä kuin joulukuusessa…

Tässä vaiheessa Vaimo kaivaa puhelinta ja soittaa henkilökohtaiseen tiepalveluun, joka on mitään tietämättömänä tekemässä lumitöitä ja tietenkin ilman puhelinta… kuka nyt lumitöihin ottaa puhelinta mukaan? Lumitöistä puhelimen ääreen palattuaan tiepalvelun edustaja sai varsin kipakan puhelun melkein tien varteen jääneeltä asiakkaalta. Moottori oli kuitenkin pysynyt käynnissä, joten Vaimo jatkoi töihin asti. Päivän kirkastuttua Vaimo sitten hyvien ohjeiden saattelemana kävi tarkistamassa sulakkeet, jotka todettiin ehjiksi. Mahdollisiksi vika paikoiksi jäi siten akku tai laturi.

Kuinkas sitten sattuikaan, että myös tänä iltana Vaimolla oli meno, joten hän toi Mersun minulle töihin ja jatkoi rientoihinsa vara-autolla. Minä sitten lähdin sompaamaan illan pimetessä virrattomalla autolla kotia kohti. Se ettei lämmityslaite toimi alkoi jo tuntua varsin tutulta mutta nyt lisänä oli puuttuvat ajovalot… onneksi koko matkan on katuvalot. Sain varsin monet valojen vilkutukset vastaantulevilta autoilta.

Kotiin kuitenkin pääsin ja aloin selvittämään vikaa. Akku oli aivan tyhjä mutta yleismittari näytti ettei laturi lataa. Muistiin palautui vastaava vika muutaman vuoden takaa. Silloin vikana oli loppuun kuluneet laturin hiilet. Niin myös tällä kertaa. Kuvasta näykyy miten toinen hiili on huomattavasti lyhempi eli se ei enää yllä kontaktiin ja kun ei ole yhteyttä, ei sähköä synny. Mersun laturissa on onneksi vaihdettavat hiilet (10 €), joten koko laturia ei tarvitse vaihtaa. Naapurilta auto lainaan ja jälleen kerran Motonettiin.

Hiilet paikoilleen, akku yöksi lataukseen ja niin taas pääsi Vaimo aamulla matkaan. Saas nähdä mitä tänään hajoaa…

Jätä kommentti