Uusi monitori: Dell U2711

Valokuvauksesta on tullut entistä tärkeämpi harrastus, joten samalla kuvien käsittelyyn käytetty aika on kasvanut suhteessa otettujen kuvien määrään.
Entinen 22″ monitori alkoi osoittaa vanhenemisen merkkejä värien suhteen ja kahden näytön järjetelmä vie pöytätilaa. Niimpä pitkään pohdittuani päätin hankkia kunnon näytön koneen päivityksen sijaan. Osaltaan päätökseen vaikutti Lion järjestelmän ongelmat eli en halunnut siirtyä kokonaan Applen käyttäjäksi. Nykyinen W7 pöytäkone jaksaa hyvin pyörittää kuvankäsittelyä ja toimii muutenkin hyvin ja onhan pelkän monitorin päivitys huomattavasti edullisempaa kuin koko koneen vaihto varsinkin, jos olisin ostamassa Maciä.

Aikani haettuani luin paljon kehuja Dellin U2711 monitorista. Kehuissa toki myönnetään, että Eizo on vielä parempi mutta hinta-laatu on tuossa erinomaisesti kohdallaan ja siten loistava valinta harrastaja kuvaajalle.

Tilasin monitorin Saksasta. Sieltä sen sai kuitenkin pari sataa halvemmalla kuin kotomaasta. Saapui parissa viikossa ja kuriiri toi ovelle. Kätevää. Täytyy sanoa, että 27″ on varsin juhlava ilmestys pöydällä. Ensi kokemus aiheutti kuitenkin pikkuista vaille halvauksen, kun koneen käynnistyttyä ruudulla näkyi juuri ja juuri luettavaa syheröä…
Siitä sitten tarkistamaan liitoksia ja päivittämään ajureita ilman mitään tulosta. Paniikki alkoi hiipimään mieleen…
Lopulta katse osui näytön mukana tulleeseen piuhaan. Olin kytkenyt monitorin koneeseen entisen näytön johdolla, koska en viitsinyt kontata koneen taakse sitä irroitamaan ja samanlainen johto kyseessä, mutta eipäs ollutkaan… Uudessa johdossa oli tupla määrä pinnejä eli johdossa kulkin jotain lisäinformaatiota verrattuna vanhaan. Ulkoisesti liitimet ovat samannäköisiä, joten ensi alkuun kuvittelin ne samanlaisiksi. Johdon vaihdon myötä kuva kirkastui kerrasta ja pääsin hämmästelemään 27″ ihanuutta.

Kuva on sanalla sanoen loistava. Suuri 2560 x 1440 resoluutio tekee tekstistä pientä mutta sitä mahtuu paljon. Tekstinkäsittelyssä mahtuu kaksi sivua vaivatta vierekkäin ja mikä tietysti tärkeintä kuvat näkyvät suurina ja tarkkoina. Varmaan liiankin tarkkoina, sillä tyypillisestihän kuvia katsotaan korkeintaan kymppikuva koossa ja minun ruudulla ne on vähintään A4 kokoa. Tarkassa näytössä kuvan virheet näkyvät liiankin hyvin. Pitää vielä käyttää kalibrointi laitetta mutta tehtaan kalibrointi raportin ja oman silmäni mukaan värit ovat varsin hyvin kohdallaan ihan suoraan paketista.

Kuvia tulokkaasta:
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627612934198″]

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.