Pariisissa

Päätimme käyttää viimeiset lomapäivät matkalle Pariisiin.
Laura on pitkään puhunut, että haluaa tutustumaan katakompeihin eikä Rouvakaan ole koskaan käynyt Pariisissa, joten päätimme lähteä. Sinivalkoisin siivin lentelimme sunnuntai aamuna Ranskan maalle ja bussilla hotellille.
Netistä varattu hotelli Innova sijaitsee varsin oivallisella paikalla aivan Pasteurin metroaseman vieressä. Lentokentältä tuleva linja-auto jätti meidät muutaman sadan metrin päähän Montparnassen asemalle. Siitä kävelimme hotellille väistellen kirpputori myyjiä. Sunnuntaisin Pasteurin aseman ympäristö on suosittu kirpputori alue.
Saimme huoneen jo puolitapäivin, joten tavarat huoneeseen ja sitten Les Invalides kirkon kautta Eiffelille. Meillä oli liput varattu 1600 erään.
Kirkko oli varsin komea, tyypillinen keskiaikainen katolinen kirkko täynnä komeita koristuksia. Erikoista kirkossa on Napoleonin mausoleumi. Se on valtava kiviarkku kirkon toisessa päässä.

Kirkolta on reilu kilometri Eiffelille, joten päätimme kävellä. Matka taittuu lähes kokonaan puistoja pitkin. Nurmialueet olivat auringonottajien miehittämiä. Jouduimme hieman odottelemaan omaa pääsyaikaamme. Meidät päästettiin hissijonoon varauksen mukaisesti neljältä. Edellä oli hieman 1530 ryhmää, joten odottelimme ala-asemalla noin 20min. Kakkostasanteella ryntäsimme suoraan huipulle menevään jonoon, koska se luikerteli pitkänä kuin nälkävuosi pitkin tasannetta. Käytössä oli kaksi hissiä, joihin meni noin 15 henkilöä kerrallaan. Jono kesti reilun tunnin. Ylhäällä kiersimme kertaalleen näköalatasanteen ja sitten alastulevien jonoon… Jälleen puolisen tuntia jonossa vain päästäksemme seuraavaan jonoon kakkostasanteella… Viimein oli taas tukeva maa jalkojen alla ja suuntasimme metroon ja Montparnaseen syömään. Alkuillasta kaikki paikat eivät olleet vielä auki, joten päädyimme kiinalaiseen. Varma valinta, jota Neitikin syö. Kevyt iltakävely hotellille ja koko porukksa olikin varsin valmista nukkumaan.

Lisää kuvia löytyy galleriasta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.