Lumikengät saapuivat :)

Pääsin kokeilemaan kaverin lumikenkiä Kuusamon kuvausreissulla ja innostuin niin, että päätin ostaa omat. Lumikengät ovat aivan ehdoton tapa ulkoilla metsässä ja/tai mäkisessä maastossa (talvella…). Suksiin verrattuna ne tarjoavat ylivertaisen pidon ja ketteryyden. Toki sukset on nopeammat, jos pääsee sivakoimaan mutta etenkin kuvatessa nopeus on vain haitaksi.
Etsiskelin kenkiä ensin liikkeistä mutta kunnon talvi oli siivittänyt muutkin ostamaan talvivälineitä ja lähes kaikki myivät ”ei-oota”. Olin päätynyt alumiinirunkoiseen kenkään kestävyyden, kantavuuden ja keveyden vuoksi. Myös eri valmistajien sivuja tutkiessa tuli selväksi, että muovikenkiä suositellaan vuoristovaellukseen ja alumiinirunkoiset ovat Suomen kaltaiseen maastoon ja lumeen. Tosin muovikenkiä myydään ylivoimaisesti enemmän, kuten eräs myyjä suoraan sanoin: hinnan takia. Muovikenkä on selkeästi edullisempi vaikka puhutaan laatukengistä ja unohdetaan markettien halpislätkät. Alumiini kenkien valikoima on myös huomattavasti suppeampi juuri hinnasta johtuen.
Väistämättä tulee mieleen myyjän vastuu ja Suomen maahantuonnin ja kaupan ”ahneus”. Ihmisille myydään periaatteessa vääränlaisia kenkiä, kun ne ovat halvempia ja ihmiset oikean tiedon puutteessa ostavat. Sitten kun netistä katsoo niin sama kenkä maksaa amerikassa esim 190$ ja meillä 370€… haloo…
Päädyin siis tilaamaan kenkäni ameriikan ihmemaasta.

Kannattiko?
Jenkeissäkin oli jo kevät alet päällä ja valikoima hupeni kuin lumihanki sateella. Mutta kyllähän merkkejä ja malleja on silti tarjolla ihan eri malliin kuin meillä koto-suomessa. Aikani surffattua päädyin ”TSL Over the Top” malliin. Toimittajaksi valikoitui orssnowshoesdirect. Heillä vain näytti olevan hyvä valikoima ja hinnat kohdallaan. Myös ulkomaille lähtettäminen onnistuisi jälleenlähetyspalvelua käyttäen. Tilasin saman tien kahdet. Miesten 30″ ja toiset naisten 25″ mallin. Kuvassa lähetyksen reitti.

No kannattiko? lasketaan…kengät 197$ eli nykykurssilla noin 142€ (versus 325€ Suomessa)… tähän asti näyttää hyvältä.

Myyjän sivuilla suositeltiin BongoUS jälleenlähetyspalvelua. Monet jenkkifirmathan eivät myy ulkomaille, joten Bongon kaltaiset yritykset toimivat välikätenä. Tavara lähetetään heidän varastoonsa, josta se edelleen lähetetään asiakkaan osoitteeseen. Päätin siis käyttää Bongoa sen kummemmin vertaamatta. Bongo osoittautui erittäin toimivaksi ja kalliiksi… He käyttävät vain DHL Expressiä lähetykseen, joten lähettämisestä tuli 200$ lisää. Nopeaa ja kallista.
Jälkeenpäin löysin palveluja, jotka lähettävät tavallisena postina mutta toisaalta kengät eivät vielä olisi täällä normaalipostin mukana.

Tulli ja valtio tietenkin ottaa osansa ja mikä on huomioitavaa niin ALV maksetaan myös rahdista! Minulla oli kuitenkin näyttää Orssin lasku missä rahti on merkitty nollaksi, näin en joutunut maksamaan alvia rahdista. Tullin osuus on pieni verrattuna veroihin. Tullia ja veroa noin arvokkaista tavaroista noin 90€

Loppulasku yhdelle parille on siis 197$ + 100$ + 45€ = n.260€ (vs. 325) eli vielä kannatti :) kokonaissäästö kahdesta parista 130€.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.