Kulttuuria ja kauppoja

Pariisin retken toinen päivä alkoi ihan hyvällä aamiaisella. Hotelli yllätti iloisesti ja tarjosi hieman muutakin kuin sämpylän ja kahvia.
Tukevan aamiaisen jälkeen hommasimme vielä tukevamman kulttuuriähkyn viettämällä aamupäivän Louvressa. Ryntäsimme ensimmäiseksi tervehtimään Mona Lisaa mikä osoittautui voittajan valinnaksi. Pääsimme kohtuu vaivattomasti eturiviin mutta jo meidän poistuessa ihmisiä valui saliin melkoista vauhtia. Mona Lisan nähtyämme katselimme muita Italialaisten mestareiden teoksia ja siirryimme siitä egyptilogian osastolle. Morjestimme muumioita ja sfinksejä kaikessa rauhassa, sillä ihmisiä oli huomatavasti vähemmän kuin Italian mestareiden osastolla.
Reippaan parituntisen jälkeen alkoi taide tulla korvista ja ei enää jaksanut omaksua uutta. Lähdimme lounaalle yhteen Louvren syöttölöistä ja hinnoittelu oli kohdallaan. Lähes pikaruuasta 15€…

Louvresta kävelimme Notre Dameen. Matkaa on vajaa kaksi kilometriä ja reitti menee mukavasti Seinen rantoja pitkin. Kirkkoon on vapaa pääsy ja ihmisiä sen mukaisesti. Mistään rauhasta ei voi puhua, kun koululaisryhmiä hälisee eri puolilla kirkkoa ja useita oppaita pajattaa ryhmilleen. Siitä huolimatta oikein komea kirkko.

Kulttuuripläjäyksen jälkeen lähdimme siirryimme keskustaan katselemaan Neidille sandaaleja. Päädyimme Pritnemps tavaratalon nurkille ja hyvin kenkiä löytyikin. Tytöille sandaalit ja minulle kävelykengät. Lyhyen shoppailun jälkeen metrolla jälleen Montparnasseen syömään. Tällä kertaa sinisimpukoita Leon de Brusselissa ja hyviä olivat. Kävelen hotellille ja helteinen päivä oli tehnyt tehtävänsä; iltatoimien jälkeen taas kaikki valmista kauraa nukkumaan.
Kuvia on lisätty samaan galleriaan.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.