Cyclo cross


Tulin ostaneeksi uuden pyörän. Olen toki sitä miettinyt jo pidempään, kun en ole oikein päässyt sinuksi edellisen pyörän kanssa. Vanhempi on Nishiki sekin mutta nk. Bigfoot mallistoa eli 29″ maastopyörä. Ostin siitä aikoinaan XL rungon ja se on varmaan minulle liian pitkä, joten en koskaan löytänyt oikein mukavaa ajoasentoa. Kokeilin säätää ja ostin jopa säädettävän tangonkannattimen mutta silti tökki. Eikä Bigfoot noin muutenkaan ole ehkä omimmillaan asfaltilla työmatka-ajossa. Minulle kuitenkin tulee 17km suuontaansa, joten ”matkapyörä” lienee oikeampi valinta.

En ihan hirveästi jaksanut kierellä kauppoja vaan valitsin ensimmäisen mikä tuntui hyvältä. Tosin minun kokoiselle näin loppukesästä ei ole kovin paljon edes vaihtoehtoja. Valituksi tuli siis Nishikin Cross Road. Siinä on ennenkaikkea minulle sopiva runko. Muita plussana pidettäviä ominaisuuksia on levyjarrut, keveys ja asialliset vaihteistot.
Alla näkee miten uusi ja vanha pyörä poikkeavat toisistaan.

29″ renkaat nostavat Bigfoottia ylemmäs mutta muutenkin sen runko on maastopyörämainen ja nousee edestä ylemmäs kuin Cross Roadissa.

Fiilistelin uutta pyörää ja räpsin siitä kuvia, kun se on vielä puhdas. Vielä ei ole ehtinyt oikein ajamaan. Vaimoni tosin hieman latisti intoani uudesta pyörästä tokaisemalla sen nähdessään: ”hienoinkaan pyörä ei kulje itsekseen”… niin valitettavan totta.
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627136610049″]

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.