Betoniruukkuja

Meidän aikoinaan Kiinasta ostetut siniset ruukut tulivat tiensä päähän, kun Rouva sattui peruuttamaan toisen kappaleiksi… hyvinhän nuo kestivätkin kohta 20v. Siitä sitten miettimään mitä tilalle ja ajatus oli hommata betoniruukkuja niin kestäisivät myös talven. Kaupasta tulisivat kovin kalliiksi: kaksi ruukkua kotiin kuljetettuna olisi maksaneet vähän vajaa 400€, joten eikun tekemään.

Kaverilta sain muottivaneria, josta siis muotti. Lisäksi valmisbetonia pari sataa kiloa ja vähän rautaa. Pintaan valittiin valkoinen rouhepinnoitus. Yhteen ruukkuun meni noin 100kg betonia.

Kannattiko? Siitä voi tietty olla montaa mieltä. Jos laskee itselleen tuntipalkan niin ei kannattanut. Tarvikkeet maksoivat noin 60€ kahteen ruukkuun(betoni ja rouheet). Vanerin ja raudan sain ilmaiseksi mutta, jos ei näin hyvin kävisi niin niillekkin pitää laskea jotain. Työtä noin 20h, josta suurin osa muotin valmistukseen. Raudoitus on myös kohtuu hidasta, kun käytin oikeita rautoja. Jos raudoitteen tekee esim kanaverkosta niin se on toki paljon helpompaa ja nopeampaa. Lisää kuvia ruukkujen tekovaiheista löytyy

Komeita tuli vaikka itse sanoinkin :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.