Vielä lisää HiFiä…

Kaiuttimien päivityksen myötä tuli ajankohtaiseksi päivittää myös vahvistin kaiuttimien tasolle.
Entinen vahvistin oli reilut kymmenen vuotta vanha Yamahan 5.1 laite, joka nyt sitten vaihtui 2-kanava vahvistimeen. Siirryin siis puhtaasti kahden kanavan aikakauteen. Vahvistin ei juurikaan nuortunut, sillä valituksi tuli noin 6v vanha Audio Analogue Puccini SE. Kaunista ääntä Italiasta :)
Näissä hifi laitteissa käytetty on usein voittajan valinta, sillä hinta on tippunut murto-osaan uudesta ja eihän laitteet miksikään mene asiallisesti käytettynä.
Laite on, kuten kuvastakin näkyy, hyvin yksinkertainen. Vain kaksi isoa nuppia edessä ja tietty tarvittavat liittimet takana. Joku sanoikin, että mitä vähemmän nappuloita, sitä parempi ääni… Toisella napilla valitaan äänilähde ja toisella äänenvoimakkuus. Siinä kaikki.

Ensi vaikutelma äänestä on yhdellä sanalla miellyttävä. En ole vielä omaksunut hifi sanastoa mutta voisin kuvailla ääntä helpoksi kuunnella. Maalikkona sanoisin, että ääntä on paljon. Elacin kaiuttimet ovat varsin herkät, joten ne soivat hienosti pienelläkin teholla.

Käyttöönotto oli arvatenkin varsin helppoa. Piuhat kiinni ja kuuntelemaan. Ainut haaste on ollut saada minun Logitech kaukosäädin ymmärtämään uutta laitetta. Sekin alkaa olla ratkaistu Logitechin tukipalvelun ystävällisellä avustuksella.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.