Riisitunturi valloitettu

Näin on jälleen perinteinen ruskaretki takana.
Tällä kertaa ohjelmassa oli Riisitunturin valloitus. Riisitunturin kansallispuistossa on kaksi uusittua kävelyreittiä: Riisin rääppäsy, 4km ja Riisin Rietas 11km. Kuljimme tietty pidemmän.

Sää oli aamulla pilvinen, läpötila +5 ja tuuli jonkin verran, joten sai kävellä ihan reippaasti että pysyi lämpimänä. Puolen päivän jälkeen aurinko alkoi paistaa ja lämpeni hieman. Ruska oli jo käytännössä ohi mutta siellä täällä näkyi vielä ruskan värejä. Reitit ovat hyvässä kunnossa, polkuja on sorattu pitkiä matkoja ja pitkospuut on kunnossa. Pitkoksia on reitillä paljon. Korkeuseroista huolimatta kävely on helppoa hyvin opastetulla reitillä. Laavuja on on sopivin välein ja ne ovat hyvässä kunnossa. Oikein mukava reitti. Näkymät Riisitunturin laelta olivat komeat. Suosittelen kovasti. Riisitunturi onkin valittu vuoden 2010 retkikohteeksi Suomessa.

Retken jälkeen mökille elpymään ja saunan jälkeen syömään hyvin Kalakeitaaseen, paikalliseen kalaan erikoistunut ravintola Rukan kupeessa. Ravintoloitsija pyytää itse kalansa, joten tuoreus on taattu. Ruoka oli todella hyvää ja pitä oli paljon. Annokset olivat todella isoja. Ahvenfileitä oli läjä eikä mitää kahta pientä poikittain niinkuin täällä etelän hienostelu paikoissa. Kastikkeet olivat paksuja ja niitä oli runsaasti. Se olikin ainut mistä annoimme palautetta, että sinänsä herkullinen yrttikastike tarpeettomasti peittää herkullisten kalojen maun. Ensi kerralla pitää muistaa pyytää kastike erillään.

Ilta päättyi Rukan Karaokekarnevaaleilla, joissa laulut oli jo laulettu ja illan esiintyjät olivat lauteilla. Zonessa tahtia piti Freud Marx Engels & Jung ja Pisteen puolella Frederik. Teimme sen virheen, että siirryimme Zonesta kuulemaan Reetua mutta onneksi palasimme. Freukkarit heittivät yli kahden tunnin keikan ja tunnelma oli mitä mainioin. Täytyy sanoa, että yllättivät. En olisi uskonut miten hauska live porukka on kyseessä. Reetu on jo varsin väsästänyt show pikku tuhmine puheineen. Mies itse on kyllä kovassa kunnossa mutta jutut on jo moneen kertaan kuultu.

Jälleen kerran oikein mukava reissu. Kevään matkaa jo suunnitellen nousimme haikeina koneeseen ja suuntasimme kotiin.