Pulkkamäessä

Lauantai oli ykkösluokan ulkoilupäivä: kipakka pakkanen ja aurinko paistoi.

Pakkasimme siis koko porukan autoon ja kohti Luukkan ulkoilualuetta. Sieltä löytyy paikkaseudun paras pulkkamäki: pitkä, tasaisesti viettävä ja leveä. Lisäksi mäen huipulta löytyy grillikatos, jossa voi nauttia eväät. Evääthän täytyy olla, joten meilläkin oli kuumat kaakaot ja pikkupurtavat, jotka maistuivatkin oikein hyvin mäenlaskun lomassa.

Mäessä ei ollut mitenkään tungosta mutta toki muitakin urheita oli tullut paikalle kipakasta pakkasesta huolimatta. Luisto ei ollut mitenkään paras mahdollinen mutta varsinkin perinteinen Sarvis kulki liukkaasti. Ilmapatjapulkka taas tahmoi kovasti pakkaslumessa mutta eipähän toisaalta vauhtikaan tullut liian kovasti. Toinen hyvin kulkeva oli nk. liukuri, jolla myös pääsi lujaa ja pitkälle. Varsinkin kahden liukurin juna meni loistavasti suoraan.

Retki huipentui tyttöjen reki ajeluun. Sama setä tuo hevosensa Luukkiin joka vuosi ja vastaavasti joka vuosi me myös nautimme reki kyydistä. Heppa veti rekeä reippaasti ja varsinkin auratulla tiellä reki meni komeasti sivuluisussa. Oikein mukava ulkoilureissu.