Nyt ei eksy

Hankin ikioman GPS laitteen. :) Ruskavaelluksella huomasin miten kätevä ja monikäyttöinen maasto gps voi olla. GPSin ansiosta vältyimme kerran eksymästä ja vältimme ikävän omia-jälkiä-takaisin kävelymatkan. Laitteen avulla sain myös gps goordinaatit valokuviin yhdistämällä gps logi tiedostot kuvien kanssa. Kolmanneksi laitteella saimme tietää paivittäin kulkemamme matkan ja muita kivoja insinööriä kiinnostavia tilastotietoja. Toki gps ei missään tapauksessa korvaa karttaa vaelluksella mutta se on monessa tilanteessa tosi hyvä apuväline.

Toinen käyttö uudelle lelulle on geokätkentä. Garmin 62 tukee nk. paperitonta geokätkentää eli siihen voi ladata kätköt kaikkine tietoineen eikä enää tarvitse pitää kätköjän lisätietoja paperilla mukana. Kävimme jo Lauran kanssa testaamassa ja etsimme meitä lähimmän kätkön. Hyvin toimi ja kätkö löytyi.

Kolmas käyttö on siis jo mainittu valokuvaus. Olin harkinnut kameraan liitettävän gps palikan hankkimista mutta nyt se on tarpeeton, sillä garminin lokitiedostot pystyy yhdistämään valokuviin ja enää ei ole epäselvää missä kuvat on otettu.

Toki laitetta voisi myös käyttää autonavikaattorina mutta sitten pitäisi ostaa sopivat kartat ja ne ovat varsin kalliita. Käytän autossa Nokia Mapsia silloin kun navikointia tarvitsee, joten en usko että Garminia tulee käytettyä autossa.

Muutaman päivän kokemuksen perusteella oikein pätevä laite. Napit ovat isot, joten onnistuu varmaan painella hanskat kädessäkin. Näyttö on kirkas ja näkyy päivän valossa. Sijainti löytyy nopeasti, joten mitäpä muuta gepsiltä osaa toivoa.

2 Kommenttia

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

Sakari
20. lokakuu, 2010 klo 20:03

Moi, Onnea uudesta gadgetistä. Et harkinnut Garmin Dakota 20:stä, ku tuo 62 pulikka on aika vanhahtunut designiltaan? Hinnoiltaan ovat kait samaa luokkaa. Metsästys hommissa oli kerran joku Garmin jossa oli taannoin jotain akku vikaa – kutsuivat yli miljoona laitetta takaisin?

Hannu
20. lokakuu, 2010 klo 20:39

En harkinnut kun annoin itselleni kertoa ettei tuo Dagodan kosketusnäyttö ole ihan ongelmaton juttu. Se myös näkyy kuulema huonommin kuin tavallinen etenkin päivänvalossa. Eikä ihan vähinten vaikuttanut hinta…
62 on hyväksi havaittu muoto maastopuuhiin. Isot napit ja tukevat kuori. Ulos sojottava antenni antaa tarvittavaa herkkyyttä :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.