Kulttuuria kaakkois-suomessa

Viikonlopun kulttuurimatka suuntautui kaakkois-suomeen eli Haminaan, Kotkaan ja niiden ympäristöön.
Pääkohteena oli Hamina Tattoo. Tattoo järjestetään kahden vuoden välein ja pari vuotta sitten tilaisuus meni ohi mutta tänä vuonna pääsimme paikalle.
Olin hieman varautunut miten jaksaa seurata torvisoittoa monta tuntia mutta tapahtuma oli aidosti mielenkiintoinen. Yleisö on selkeästi ”aikuisia” eikä mitään örvellystä tai kohellusta tapahdu. Tänä vuonna kuumuus teki tilaisuudesta monelle raskaan. Lääkintämiehet vievät ensimmäisiä ulos jo ennen konsertin alkua. Me lipitimme reilusti vettä ja kaikki meni hyvin vaikka kuuma olikin.
Oli hienoa seurata taitavien muusikkojen esitystä. Voi vain miettiä miten vaikeaa on soittaa ja kävellä muodostelmassa yhtäaikaa. Kappaleet eivät rajoitu vain perinteiseen sotilasmusiikkiin vaan mukana oli jopa Michael Jacksonia.
Iltaohjelma olikin sitten aivan toisesta laidasta, sillä lavalla oli Melrose ja Popeda.

Yövyimme Kotkan Seurahuoneella. Aamiainen oli kuin ulkomailla olisi, kun istuimme ulkoterassilla lämpötilan ollessa +25. Sunnuntain ohjelmassa oli lisää kulttuuria. Tutustuimme Kotkaan käyden satamassa, kirkossa ja Tiuttisissa. Paluumatkalla tutustuimme Pyhtään keskiaikaiseen kivikirkkoon ja Strömforssin ruukki alueeseen. Lounas tuli nautittua ABCssä mutta hieman harmitti jälkeenpäin, sillä ruukilla olisi ollut mukavan oloinen ravintola. Vielä kun ostimme kalakaupasta merilohta mukaan niin kulttuuriviikonloppu oli pulkassa.

Kuvat löytyvät omasta galleriasta.