Insinööri kynttiläostoksilla

Vaimo lähetti Insinöörinsä kauppaan noin metrin mittaisen ostoslistan kera. Vaimomaiseen tapaa lista oli pituudestaan huolimatta varsin suurpiirteisesti laadittu eli listalla oli mm. ruokaa, salaattitarpeita ja kynttilöitä. Siinäpä on sitten insinööri kohtuu eksyksissä mega-marketin sokkeloissa ilman täsmällisiä ohjeita…

Siis ne kynttilät. Minulle oli siis jätetty vapaat kädet päättää minkälaisia kynttilöitä ostetaan. Niimpä kynttilähyllylle valitsemaan. Ohjeistus ei kuitenkaan ollut onneksi täysin vapaa, sillä listalla oli 1 -5 pöytäkynttilää, tämä helpotti valintaa kummasti. Ah sitä värien ja kokojen paljoutta… kuinkas kukaan pystyy valitsemaan… päätinkin lähestyä asiaa insinöörimäisesti:
Valitsin neljä suunnilleen samankokoista mutta eri valmistajien kynttilää. Ne tietty olivat eri hintaisia.
Valituksi tulivat:
– Havi, 70h, 2,79€
– Bolsius, 67h, 5,30€
– Duni, 70h, 3,49€
– Pirkka, 43h, 2,61€

Kotona sitten punnitsin kynttilät ja yllätävän saman hintaisia olivat tällä perusteella. Perus pöytäkynttilä näyttää maksavan noin 6snt/10g, paitsi Bolsius joka maksaa 10snt/10g.
Paloajan perusteella taas edullisimmaksi tulee Havi, joka maksaa 3,49snt/tunti.
Muut tulokset:
Bolsius: 7,9snt/h
Duni: 4,98snt/h ja
Pirkka 6,5snt/h

Eli ehkä hieman yllätyksekseni edullisinta poltettavaa ei ollutkaan Pirkka vaan Havi.
Näin tuli tämäkin huoli ratkaistua ja rouva voi poltella kynttilöitään. Jatkossa voisi ehkä vertailua palamisominaisuuksia… ;)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.