Flickr, Fluidr ja Zenfolio

Ne jotka ovat naamakirjassa ovat huomanneet, että olen viimeaikoina julkaisut paljon kuvia flickr-palveluun.
Minulla on meneillään palvelimen tilan säästö harjoitus, jonka tarkoituksena on siirtää kuvat ja videot pois kotisivupalvelimelta tilaa viemästä, erilliseen mediapalveluun.
Valitsin Flickr palvelun, koska se oli ilmainen ja sieltä pystyy linkittämään kuvat kohtuu helposti. Tosin opin matkan varrella, että ilmaisella palvelulla voi julkaista vain 200 uusinta kuvaa, joten oli sitten pakko ostaa 25€ maksullinen palvelu. Nyt sitten olen ”Pro” jäsen :). Kuitenkin maksu on pieni verrattuna mitä lisätila maksaisi kotisivupalvelimella.

Fluidr on sitten Flickrin päälle tehty katselua helpottava lisä ohjelmisto. Menemällä Fluidr sivulle voi selata kuvat vain selaamalla :) Nerokasta eikö totta? Eli uusia kuvia tulee koko ajan kun menee alaspäin. Ei mitään sivun vaihtoja tms. Valitsemalla ”sets” voi selata kuvakansioita. Koko palvelun idea on tehdä Flickrin selaaminen helpommaksi.

Sitten vielä Zenfolio. Siellä minulla on myös kuvia. Vertaamalla Flickrin ja Zenfolion ulkoasua näkee jo tietyn eron. Minä käytän Flickriä ”bulkki” kuviin ja Zenfoliota niihin muka parempiin kuviin. Saa nähdä miten homma jatkossa kehittyy mutta näillä mennään toistaiseksi.

Päivitys:
Kesällä 2012 luovuin Zenfoliosta ja nykyisin kuvani ovat flickrissä ja kuvat.fi palvelussa. Flickr koska siitä on helppo linkittää tänne blogiin ja kuvat.fi, koska suosin suomalaista :)

2 Kommenttia

Liity mukaan keskusteluun ja kerro meille mielipiteesi.

harri
26. marraskuu, 2010 klo 22:36

terve, juuri tutkin zenfolion ominaisuuksia. miten on toiminut ja oletko ollut tyytyväine? oletko saanut sen kautta kuviasi myydyksi. toimiiko rahaliikenne? entäs ne printit?

Hannu
27. marraskuu, 2010 klo 6:36

Terve Harri,
Mukavaa, että kysyit. :)
Teknisesti olen Zenfolioon erittäin tyytyväinen. Kaikki on toiminut moitteetta tähän asti.
Valitsin Zenfolion sen peruspaketin edullisuuden ja ulkonäön takia. Pidin ja edelleen pidän Zenin ulkoasusta enemmän kuin esim Smugmugista.
Olen harrastaja kuvaaja, joten kukapa minun kuvia ostaisi. :) Se ostotoiminto tuntui jotenkin ”isottelulta” tällaisen sunnuntaikuvaajan sivulla, joten olen pistänyt se pois päältä.
Zenfoliossahan ei ole mitään sosiaalista etusivua eli kukaan ei eksy sinun galleriaan vahingossa muutoin kuin ehkä allekirjoituksen linkin kautta… Minulla taas ei ole asiakkaita, joille lähettää linkkiä.

Zenin ominaisuudet ovat hyvin US painotteisia. Esim kuvalabroja ei ole kuin yksi meille päin ja sekään ei ilmeisesti ole ”pro-labra”.
Muokattavuutta on jonkin verran, mitä enemmän maksaa niin sitä enemmän voi muokata. Premium tilillä tietty eniten.

Jos käyttää Lightroomia niin kannattaa ilman muuta asentaa Zenfolio plugin. Tekee elämän helpoksi.

Mistä pidän:
– luotettava
– edullinen
– ulkonäkö (yksinkertainen, layout)
– yksittäisten kuvien jakaminen helppoa
– minulle riittävät suojaukset
– ihan toimiva hallintaliittymä

en niin pidä:
– pikkuisen enemmän vapautta ulkoasun muutoksiin (html)
– US painotus
– vain englanniksi
– ei löydy gallerian linkitys palikkaa wordpress blogiin (tämän takia käytän flicriä blogin kanssa, jako siis toimii hyvin yksittäisille kuville)

Hannu

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.