Shoppailua Kairossa

Kairon basaariTokihan työmatkalla tehdään muutakin kuin istutaan toimistolla, onhan illat sentään vapaat :)
Molempina iltoina kävimme tutustumassa Kairon kauppojen tarjontaan mutta täysin eri ympäristöissä. Ensimmäisenä iltana pyramidiesityksen jälkeen suuntasimme läheiselle basaarialueelle ja hämmästelimme siellä kapeita kujia ja markkinameininkiä. Mukaan tarttui muutamat huivit tuomisiksi. Kollegat ostelivat samoin huiveja, kenkiä ja jopa nahkaisen istuskelupallin.

Kairon teekauppaPaikalliset miehet istuskelivat kujien vesipiippukahviloissa ja paransivat maailmaa. Onnistuin ottamaan meilestäni varsin hauskan otoksen ”lonkalta”, sillä en oikein uskaltanut avoimesti mennä kuvaamaan piiputtelevia miehiä.

Shoppailun toinen ääripää koettiin viimeisenä iltana, kun vierailimme Egyptin suurimmassa ja hienoimmassa ostoskeskuksessa ”Citystars”. Noin 650 liikettä, sisähuvipuisto ja 16 salinen elokuvateatteri on omiaan aiheuttamaan ostosähkyn parkkiintuneimmallekkin shoppaajalle. Matka sinne kesti Kairon kaoottisessa liikenteessä 2 tuntia, joten paikalle saavuttiin vasta kahdeksan jälkeen, mutta ei hätä, sillä kaupat on auki puoleenyöhön. Paluumatka menikin sitten yön hiljaisuudessa kolmessa vartissa.
Kairon ostari