Rukalla poikien kanssa

rukaTeimme jälleen jo perinteeksi muodostuneen poikien reissun Rukalle (www.ruka.fi). Kone laskeutui perjantaina puolepäivän aikoihin ja siitä mökille kamppeiden vaihtoon ja mäkeen. Rinteet olivat jonkin verran höylätyn oloiset ja vasta satanut lumi oli kasaantunut ilkeästi, joten lautailu ei ollut mitenkään mukavaa. Suksilla homma toimi hyvin. Lisävaivana oli todella kova tuuli, joka piiskasi lunta ja jarrutti vauhtia. Iltasella herkuttelimme paistetulla siialla, jonka olimme ostaneet marketista kauppareisulla.
Lauantaina reippaasti rinteeseen. Rinteet olivatkin ajettu priimakuntoon ja kun väkeäkään ei ollut liiaksi oli tiedossa loistava laskettelupäivä. Tuuli edelleen kovaa mutta ei onneksi yhtä kovaa kuin perjantaina. Sää tosin oli lievästi sanoen vaihteleva. Välillä paistoi ja välillä satoi. Koko päivän alueen yli kulki lyhyitä mutta ”agressiivisia” lumikuuroja. Välillä taivaalta tuli pieniä jääkiteitä, jotka tuulen saattamana kuorivat kasvojen ihon aivan ilmaiseksi. Vaihtelevasta säästä huolimatta oikein mukava laskettelupäivä. Illalla kävimme tutustumassa Ruka viihde tarjontaan Zonessa ja Tellu-baarissa, joita molempia voimme suositella.
Sunnuntai oli myös laskupäivä mutta hieman edellisiä vaisumpi sillä tietoisuus matkan päättymisestä painoi mieltä ja hillitsi tunnelmaa. Laskeminen oli lopetettava jo alkuiltapäivästä, jotta ehdimme vaihtaa kämat ja siivota mökin ennen koneeseen menoa.
Laskettelin laudalla aamut ja iltapäivät suksilla ihan käytännön syistä: jalat väsyivät lautaillessa jo puolessa päivässä ja väki lisääntyi ja rinteet kuluivat iltapäivää kohti, joten loppupäivä sujui helpommin suksilla.
Toisaalta mikäpä oli suksiessa, kun alla oli upouudet sivakat: Head iRace Liquitmetal. Pari vuotta vanha malli. Ostin sukset paikallisen liikkeen kevät alesta. Pakko kehua. Oli todella mukavat laskettavat. Pitoa ja vakautta löytyi minun taidoille enemmän kuin tarpeen.
Pitihän siellä myös leikkiä Sport Trackerilla. Tältä näyttää Saarua 1 lasku GPS:n mielestä.