Popin kuulumisia

Ei olekkaan tullut pitkään aikaan kirjoitettua mitään Popin kuulumisista.
Nuori herra on ollut (taas) tutkimuksissa. Kolmisen viikkoa sitten totesimme että koiran yleiskunto alkoi tippua ja iholla oli taas kutisevia laikkuja. Popi oli jo aiemmin siirretty hirssipuuro-riista dieetille mutta alkoi vaikuttamaan ettei ruokavalio toimi tai riitä. Puurolle oli siirryttu aikaisemmin välttääksemme kuivaruuissa mahdollisesti esiintyviä varastopunkkeja. Verikokeiden perusteella Popi on allerginen juuri varastopunkeille.
Varasimme ajan Leena Saijonmaa-koulumiehelle Mevetin eläinlääkäriasemalta. Leena lienee Suomen johtava koirien allergialääkäri. Leenan mielestä puuro dieetti ei ole tarpeeksi monipuolista ravintoa ja suositteli siirtymistä hyvälaatuiseen allergia kuivaruokaan. Varmuudeksi papanat säilytetään jääkaapissa. Koira määrättiin kolmen viikon kuurille. Lisäksi annetaan pieni määrä kortisonia joka kolmas päivä ehkäisemään kutinaa sekä pestää pari kertaa viikossa lääkeshamppoolla.
Kolmen viikon kuuri on siis takana ja tarkistuskäynnilla todettiin ihon parantuneen todella hyvin. Kuuria jatketaan ihan varmuuden vuoksi vielä kaksi viikkoa. Pesua tarvitsee enää tehdä vain tassuille. Papanoiden syönti jatkuu ja kuurin loputtua sekaan voidaan alkaa heittää jotain lisukkeita. Taas testataan mistä tulee oireita ja mitä koira kestää.