Pääsiäis kuulumisia

Pääsiäistä vietettiin perinteisin menoin Espoossa ja Rukalla.
Virpojia oli tänä vuonna liikkeella poikkeuksellisen vähän, vain seitsämän noitaa uskaltautui päivänvaloon. Liekkö noidat tulossa vanhoiksi, kun eivät enää lähde liikeelle. Sääli.

Pääsiäismäessä
Burman reissun johdosta emme pitäneet varsinaista talvilomaa vaan säästimme muutaman päivän pääsiäiseen. Parilla lomapäivällä saikin näppärästi viikon loman. Tällä kertaa menimme lentämällä säästääksemme matka-ajasta.
Viikon aikana vietimme neljä päivää lasketellen. Välipäivinä hiihtelimme, retkeilimme tai muuten vaan tapoimme aikaa huonon sään sattuessa. Sään puolesta viikko oli hyvin vaihteleva. Mukaan mahtui niin auringon paistetta kuin tuulta ja sadetta. Lumet sulivat silmissä lämpötilan ollessa lähes koko ajan plussan puolella.
Rinteet olivat ihmeen hyvässä kunnossa ottaen huomioon lämpimät kelit ja pääsiäisviikonlopun valtavat ihmismäärät. Lauantaina ja sunnuntaina joutui jonottamaan mutta auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta se ei haitannut.

Laskettelurintamalla lautailussa koimme Vaimon kanssa molemmat huimaa kehitystä. Levensin molempien lautojen stanssia muutamalla sentillä ja samalla vähensin sideiden kulmaa. Levennys antoi lisää vakautta ja kulman vähentäminen helpottaa käännöksiä. Ainut pieni haitta kulmien vähentämisestä on suurempi ”sokea-alue” selkäpuolella. Päätä pitää käänellä enemmän, jos haluaa olla varma ettei kukaan ole tulossa reppuselkään. Neidin meno suksilla kehittyi myös huomattavasti. Pari tuntia opettajan käsittelyssä antoi perusteet sukset rinnakkain laskemiseen. Parin päivän omatoimisen harjoittellun jälkeen homma loksahti kohdalleen ja ”parallel”-lasku alkoi sujua aivan eri malliin kuin aikaisemmin. Siitä on hyvä jatkaa seuraavilla lumilla.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157624994174607″]