Ölökyn Ähkäsy

LähdössäSiinäpä otsikkoa kerrakseen… ähkäsy tosin kuvaa hyvin perinteistä poikien reissua Rukalle. Nyt jo siis neljättä kertaa matkustimme poikien kanssa Kuusamoon nauttimaan luonnon rauhasta ja raittiista ilmasta. Triomme kasvoi kvartetiksi, kun saimme ryhmämme vahvistukseksi jäsen Harrin.
Lauantain ohjelmaan kuului kävely Julman Ölkyn kanjonijärven ympäri. Reitin pituudeksi on ilmoitettu 10km mutta Sport Trackerillä mitaten todellinen pituus oli 13km. Reitti oli myös varsin vaativa korkeuserojen ja kuluneen polun takia. Polkua ei ole sorattu kuten esim Pikku Karhunkierroksella, joten kivet ja juuret ovat korkealla valmiina kampittamaan varomattoman kulkijan.
Reitin puolivälisä on mukava laavu, jossa on oiva paistaa makkarat. Ruska ei ollut mitenkään ihmeellisen tänä vuonna vaan puut olivat jo osittain tiputtaneet lehtensä. Lauantaina oli todella kova tuuli, joka myös osaltaan tiputti viimeisiä ruskalehtiä. Muuten olimme sään suhteen onnekkaita, sillä lauantaina oli reilu kymmenen astetta lämmintä ja aurinko paistoi.
Paluumatkalla olimme ajaa hirvikolarin, kun metsästyksen häiritsemät eläimet juoksentelevat pitkin ja poikin. Emä vasoineen hyppäsi auton eteen mutta onneksi valpaan kuskin lukkojarrutus esti törmäyksen. Eläin ohitti auton alle 10m päästä… ei ehditty ottaa kuvaa…
Vaelluksen aikeuttamaa energia vajetta torjuaksemme kävimme nauttimassa hyvästä ruuasta Vanha Karhu ravintolassa. Itse söin hirven seläkkeitä ja oli kyllä mehukasta ja hyvää. Myös kavereiden poro- ja pihviannokset saivat kiitosta.
Sunnuntaina toipuesamme edellispäivän rasituksista oli sateista mutta sepä ei meitä mökin lämmössä haitannut. Savusaunan lämpö haihdutti viimeisetkin väsymyksen rippeet jäsenistä.
Mukava reissu, jälleen kerran. Kevään reissua odotelen.