Miesten töissä

Runko pystyssäSiinä konttorirotankin mieli lepää, kun saa tehdä käsillään jotain konkreettista.
Tämän kesän suurimpia hankkeita on halkokatoksen uusiminen. Projekti on siirtynyt kaikenlaisten teko- ja oikeiden syiden takia mutta viime viikonloppuna pääsin lopulta liikkeelle, Vaimon motivointipuheen kannustamana.

Edellinen halkojen hätämajoite oli purettu jo aikaa sitten ja uuden katoksen paikka siivottu, joten perustustöihin pääsi heti, kun vaan sai lapiosta kiinni. Pitkällisen pohdinnan jälkeen katoksen paikaksi valittiin talon takapuoleinen seinän vieri. Suunnitelmissa oli pitkään erillisen vajan teko mutta siitä luovuttiin loppumetreillä. Tosin tämäkin on käytännössä erillinen vaja, koska julkisivun varjelemiseksi vaja rakennetaan irti seinästä.

Foundation is readyPerjantai-iltana sain pohjatyöt tehtyä juuri ennen sateen alkua, joten harkkojen valu jäi lauantaille. Eritelevyjen alle perusmaan päälle tuli pari senttiä kivituhkaa helpottamaan oikaisua. Kivituhkan tasoittelussa oli todella paljon apua kaverilta lainatusta tasolaserista.

Lauantai aamu alkoi siis harkkojen latomisella ja kunnon valutalkoilla, jotka tosin pidin ihan itse. Harkkojen raudoitusuraan upposi massiiviset 6 litraa massaa, joten tarkemmin ajateltuna jätin sittenkin pumppuauton tilaamatta ja tein massan sankossa. Massan kuivumista odotellessa kärräsin sisään ja ympärille kivituhkaa ja muutenkin valmistelin runkotöitä.

first cornerTyöt jatkuivat sunnuntaina rungon pystytysellä. Alkuun pääsy hieman kangerteli, kun piti kuutioida miten runko ylipäänsä rakennetaan. Viime 10:33 voin juhlia ensimmäisen nurkan pystyttämistä.
Siitä eteenpäin, kun alkuun oli päästy työ eteni varsin ketterästi, niin että runko oli yhtä sivua vaille valmis sunnuntai-iltana. Sivuseinien vinojen päiden leikkaaminen oli yllättävän aikaavievää puuhaa. Sirkkeliä sai käännellä useaan otteeseen jokaisen tolpan kohdalla.

Maanantain hommana oli viimeisen seinän teko sekä kattopuiden paikoilleen nostaminen. Nyt rakennus odottaa pintamateriaaleja sekä kattolevyjä. Ruoteet asennetaan kunhan selviää mitä levyä katolle tulee.