Kävelyllä Dinojen kanssa

dinot_01Kävelyllä Dinosaurusten kanssa eli Walking with Dinouraurs on BBC:n tuottama dino-show, jossa luonnollisen kokoiset dinot esittäytyvät. Dino-tutkijana esiintyvä juontaja kertoo asiatietoja dinosauruksista ja niiden elinaikojen olosuhteista. Show alkaa dinojen aikojen alusta parin sadan miljoonan vuoden takaa. Miljoonat vuodet vain vilisivät kun areenalle marssitettiin kuuluisimpia dinoja: Torosaurukset, Apatosaurus jne… ja tietenkin T-Rex, liskoista hirmuisin.

dinot_02

BBC:n tuottama esitys oli mukavan asiapitoinen, eikä oltu yritettykään keksiä mitään imelää juonta Disneyn tapaan. Toki tekniikkaa oli enemmän kuin yhden insinöörin tarpeisiin. Valoja, videoita, savua ja ääntä, puhumattakaan itse dinoista, jotka olivat sähköautojen päälle rakennettuja robotteja. Luonnollisessa koossa liskot ovat tosiaan niin isoja, että niiden liikuttelussa käytetyt sähköautojalustat käytännössä hävisivät dinojen jalkojen väliin, eikä niihin kiinnittänyt mitään huomiota. Kuitenkin niissä istui ihminen ohjaamassa. Olisipa ollut makeaa päästä kurvailemaan dinosauruksella :)

Esityksen hienoimpia kohtia oli aikakausi, jolloin kukat ilmestyivät maapallolle. Arenan reuna oli ympäröity jättimäisillä kangaskukilla, jotka puhallettiin ilmalla täyteen. Niimpä ”kukinnan” alkaessa kukat putkahtelivat esiin putkistaan, värivalojen tehostaessa väriloistoa. Todella kaunista.

Linkkejä: Walking with Dinosaurs ja hauska suomalainen dinosivu

Loppuun vielä videon pätkät Torosaurusten taistelusta ja T-Rexin metsästysretkestä: