Kaupunki #71

p1060674
Sain uuden kaupungin matkaluetteloon: Taskent :) ja samalla tuli uusi valtiokin: Usbekistan.
Matka itsessään oli aivan älytön ja hyvä esimerkki työmatkailun ”autuudesta”: Lähtö sunnuntaina puolilta päivin ja perillä aika tasan 12 tunnin kulutta, sikäläistä aikaa 2 yöllä (siis maanantaina). Viisumi yms muodollisuuksien jälkeen hotellille, joten nukkumaan pääsi kolmen aikoihin. Aamulla neljän tunnin nukkumisen ja aamutoimien jälkeen toimistolle. Kokous ja jälkipyykki kesti melkein seitsämään, joten työpäivän pituudeksi tuli noin 10 tuntia. Siitä sitten syömään ja nukkumaan pariksi tunniksi, sillä kone kotiin päin lähti 0235. Olin siis perillä jotakuinkin 24 tuntia. Kaupungista näin hyvin vähän auton ikkunasta kun ajoimme kaupungin läpi pimeässä yössä.

Sen vähän mitä näin niin Taskent teki minuun positiivisen yllätyksen. Ajankohta oli ilmeisesti parhaita mahdollisia. Kevään sateet olivat huuhtoneet pölyt pois eikä kesän kuumuus ollut vielä alkanut. Paikalliset kertoivat, että viime kesänä lämpötila oli ollut jopa yli 40 astetta. Vastaavasti talvella oli ollut 30 astetta pakkasta. Lunta tulee joka talvi.
Kaupunki oli siisti ja liikennettä oli todella vähän ottaen huomioon, että asukkaita on yli 2 miljoonaa. Elintaso on kuitenkin alhainen eikä autoihin ole varaa. Toivottavasti ensi kerralla on hieman enemmän aikaa niin voisi käydä vaikka basaarissa ostoksilla.