Meillä on käärme!

snow1
Lauran pitkä odotus tuli viimein palkittua, kun kauan ja hartaasti odotettu lemmikki saapui.

Neiti on ahkerasti säästänyt muutaman kuukauden voidakseen ihan itse ostaan uuden lemmikkinsä eli käärmeen. Lajiksi valikoitui helppohoitoisuuden ja luonteen vuoksi viljakäärme. Viljakäärme on ilmeisesti yleisin lemmikkikäärmelaji.
Koko syksyn on katseltu kuvia ja mietitty väriä, luettu hoito-ohjeita ja hankittu tarvikkeita. Loppujenlopuksi värin valintaa rajoitti eniten saatavuus, sillä Suomesta ei niin vaan löydy juuri sitä halutun väristä matoa. Niimpä Neiti joutui valitsemaan ottaako käärmeen saatavilla olevista väreistä vai odottaako pidempään haluttua väriä. Päätös oli lopulta yllättävän helppo, sillä luonnossa nähtynä pikku matoset on melko erinäköisiä kuin nettikuvissa ja Lauran hurmasi pieni ”snow” eli lumi-värinen pikku käärmevauva. Nimensä mukaisesti otus on melkein valkoinen.

Jouduimme odottelemaan uutta asukasta jokin aikaa, sillä ihan pienenä se ei vielä osannut syödä ja kasvattaja joutui varmistamaan, että syöminen alkaa sujua ennen meille luovuttamista.
Nyt nuori neiti (se on naaras) on popsinut reippaasti jo kuusi hiirenpoikasta, joten syömispuuhat ovat hallussa. Käärme syö noin kerran viikossa.

Kuvassa käärme on uudessa kodissaan; muovilaatikossa. Mato on nykyään parikymmentä senttiä pitkä ja vaikuttaa varsin aktiiviselta. Vauva kun on niin on vielä hieman vaaleanpunainen mutta väri vaalenee iän myötä.

Lisää tietoa viljakäärmeistä seuraavista linkeistä:
matelijat.info, viljakäärme
Wikipedia viljakäärmeistä
herppi.net keskustelupalsta