Pajulahdella testattava

pajulahti-1Firman juoksukerho järjesti tilaisuuden mennä nk. kynnystestaukseen Pajulahden Urheiluopistolle.

Kynnystestauksessa juostaa juoksumatolla 3 minuutin pätkiä ja nopeutta nostetaan joka kerta yhdellä kilometrillä. Tasojen välissä mitataan verestä maitohappo ja näin saadaan selville sykerajat ym harjoittelun kannalta tarpeellista.

Ote Pajulahden testausaseman testikuvauksista:

Kynnystestit pyörällä sekä juoksumatolla juosten, kävellen tai sauvakävellen. Testin perusteella aerobinen ja anaerobinen kynnys perustuen sykkeeseen ja veren maitohappopitoisuuksiin. Lisäksi PVK (pieni verenkuva) ja antropometria.

Testi alkoi varusteiden vaihdolla ja lämmittelyllä. Verikokeita otettiin vähän joka välissä. Minulla varsinainen testaus alkoi varovaisesti 6km/h vauhdilla. Loppujenlopuksi jaksoin 7 tasoa eli loppu tuli 11km/h vauhdissa, sykkeen tehdessä uuden ennätyksen 194.

Testien perusteella minulle tuli aerobiseksi kynnykseksi 155 ja anaerobiseksi 170. Käytännössä tämä tarkoittaa että suurin osa harjoittelusta pitää tehdä alle 155 sykkeellä. Silloin tällöin voi tehdä nk. vauhtikestävyys harjoituksen 155-170 välissä. Sen kovempia harjoituksia ei minun kunnolla tarvitse eikä kannata tehdä. Kuntoluokistus oli 1-7 asteikolla 4 eli kuntoni on keskinkertainen mikä oli iloinen yllätys.

Testaajan toimi Eija Salonen ja sairaanhoitajana Essi, jonka sukunimi pääsi unohtumaan. Iso kiitos Eijalle ja Essille mukavasta testitapahtumasta. Ensi kerralla kovempaa…

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625114575400″]

Jätä kommentti