Oulangalla melomassa

Vietimme jo toisen tiimireisun meidän mökillä Kuusamossa. Kevään laskettelureissusta jäi sen verran hyvä maku, että jo silloin päätimme tulla uudestaan melomaan ja kalastamaan.
Saavuimme perjantaina ja pakollisten kaupassa käynnin jne jälkeen pistimme mökillä tulet takkaan ja savusaunaan.
Saunassa käynnin jälkeen ei juuri muuta jaksanutkaan. Aamulla oli kuitenkin edessä aikainen herätys, että ehdimme meloa Oulangan reitin ennen pimeän tuloa.
Lauantai aamuna siis melomaan. Vuokrasimme kanootin Neidonkengästä. Päätimme mennä kaikki kolme samalla kanootilla. Alkuun kokeilimme käyttää apuistuinta mutta painopiste nousi niin ylös, että kyyti oli varsin kiihkerää. Luovuimme istuimesta ja minä siirryin istumaan lattialle niin johan kyyti tasaantui.
Keli oli pilvinen mutta tyyni eikä satanut. siihen nähden miten paljon vettä on tullut, keli oli oikein hyvä. Meloskelimme kaikessa rauhassa nauttien maisemista. Taukoja pidettiin noin tunnin välein. Puolivälissä paistoimme laavulla makkarat. Lopussa alkoi päivän melonta jo hieman painaa poikien hartioissa mutta hyvin päästiin perille. Siellä olikin jo hakija odottamassa.
Paluumatkalla pysähdyimme luontokeskukselle ja kävimme katsastamassa Kiutakönkään putouksen. Komea paikka, josta kalpean aavistuksen voi saada oheisesta videonpätkästä.

Iltasella välipalan ja saunan jälkeen suuntasimme Rukalle Karaoke-festivaaleille. Illan odotettu kohokohta oli Popedan keikka. Sedät soittivat rutiinilla hyväksi havaittuja Popeda klassikoita ja tunnelma oli katossa.
Sunnuntaina sitten palautumista ja mökin siivouksen jälkeen kotia kohti. On se kyllä onni että meillä on näin hyvä ryhmä.

Tähän loppuun otetut kuvat:
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625114500718″]