Kebnekaise kutsuu :)

Pitkään odotettu ja valmisteltu retki Kebnekaisen jäätikölle on viimein toteutumassa.
Toissa talvena osallistuimme Laskuvarjojääkärikillan järjestämälle viikonloppu kurssille, Olhavalla. Tämä kurssi toimi valmennusjaksona nyt edessä olevalle Kebnekaisen vaellukselle. Viime kesänä emme mahtuneet mukaan mutta tänä kesänä tilaa löytyi myös meille.
Saa nähdä miten pärjätään. Rinkat on ainakin mahtavat, sillä molempien rinkat painavat yli 20kg ja lisäksi on 10kg repullinen ruokaa… Tämä perustuu siihen, että tavarat menevät perille helikopterilla ja palatessa pitäisi olla kevyemmät kantamukset. Ruuassa ei siis ole säästelty ja mukana on paljon tuoreruokaa, joka tietty painaa. Jäätiköllä ruuat kuitenkin säilyvät luonnon jääkaapissa.
Muutenkin talvivaellukselle kertyy väkisinkin painoa, sillä pelkästään rinkka, makuupussi ja teltta painavat jo yli 10kg yhteensä. Kaasua on mukana pari kiloa. Siihen ei paljon tarvitse vaihtovaatteita, että ollaan yli 20kg.
Linkki Laskuvarjojääkärien Kebnekaise sivulle: klik. Selvyydeksi mainittakoon, että kumpikaan meistä ei ole jääkäri vaan kurssille voivat osallistua myös ”siviilit”.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.