Heinäsorsaa Köpiksessä

Osastomme tapaaminen järjestettiin tällä kertaa Kööpenhaminassa. Illalla menimme porukalla syömään restaurant Kanalen nimiseen ravintolaan. Ravintola sijaitsee lähellä Kööpenhaminan keskustaa, kuten nimikin vihjaa, Christianshavn kanavan varrella. Alue on vanhaa Kööpenhaminaa ja kanava idylliä parhaimmillaan. Kanavan varrella on vanhoja kunnostettuja makasiineja yms hienoja rakennuksia, jotka ovat nykyään asuntoina ja/tai liiketiloja. Ravintola sijaitseen aivan kanavan rannalla todella vanhassa pakkahuoneessa. Tilat ovat pienet mutta hyvällä maulla entisöity ja sisustettu.

Pääsimme istumaan omaan huoneeseen, jossa oli jopa takka. Tilaa oli juuri sopivasti tusinalle.
Ravintola tarjoaa kohtuullisen suppeaa listaa ja hinta määräytyy ruokalajien määrän mukaan. Meidän nauttimat 3 lajia kustansivat 48€.
Meille oli valittu alkupaloiksi kurpitsa-hummerikeittoa, pääruuaksi villisorsan rintaa ja jälkkäriksi omenaa ja mustikkaa, kakkuna, trifflenä ja sorbeena. Mikä tuo triffle sitten lieneekin… Ruoka oli yksinkertaisesti erinomaista! Jälkiruoka oli joidenkin makuun ehkä liiankin makeaa mutta minulle maistui oikein hyvin.