Geokätkentää


Ettei tekeminen loppuisi kesken päätin kokeilla uutta harrastusta: geokätkentää.
Nappaamalla tuota linkkiä pääsee lukemaan lisää mistä on kyse mutta lyhykäisesti tarkoitus on etsiä GPS:n avulla maastoon (tai taajamiin) kätkettyjä ”aarteita”. Aarre on useimmiten pakasterasia tai vastaava, josta löytyy logi-kirja löydön merkkaamiseksi. Vastaavasti omat löydöt voi käydä tallentamassa internettiin geokätkentä sivustolle.
Meidän lähellä on useita kätköjä joten kokeilu mielessä koiraa ulkoiluttaessa kävimme Vaimon kanssa lähimällä kätköllä. Aloituspäivä oli varmasti harvinaisen huonosti valittu, sillä ulkona riehui kunnon talvimyrsky. Lunta tuli vaakasuoraan tuulen puhaltaessa 25m/s. Kaikesta huolimatta GPS toimi kuten pitikin ja kätkökin löytyi lumihangesta pienen kaivamisen jälkeen. Kalustona meillä oli Nokia E71 puhelin, ulkoinen GPS mokkula ja Trackonfly ohjelmisto ladattuna puhelimeen ja hyvin tuntui toimivan.
Ensimmäinen kätkömme on GC16TAZ ”Serena” (aukeaa englanninkieliselle kätkötieto sivulle). Maailmassa on yli 600 000 kätköä, joiden tiedot löytyvät keskitetysti geocaching.com sivustolta eli etsimistä riittää.