Ensikertaa Moskovassa

Espoo – Kiova – Moskova – Tukholma – Espoo siinäpä työmatkalle reittiä kerrakseen varsinkin kun se tehdään yhden viikkon aikana.
Kiovassa on käyty ennenkin ja oli sen verran vähän aikaa ettei hotellin ja toimston lisäksi nähnyt mitään muuta. Tiistai aamuna kyllä jännitti nousta Airsviftin koneeseen kohti Moskovaa. Matka meni kaikenkaikkiaan mukavasti ja Moskovassa kentällä oli varsin vähän ihmisiä siihen aikaan, joten muodollisuudet sujuivat nopeasti.
Kuski oli odottamassa ja matka viiden ruuhkassa kohti hotellia alkoi. Liikenne Moskovassa on nykyään varsin kauheaa. Autoja on ihan liikaa ja ruuhkat hirveitä. Pääsimme hotellille kohtuullisesti vajaassa tunnissa.
Illalla työkavereiden kanssa syömään ”Peters Boat” eli ”Petterin Laiva” nimiseen kalaravintolaan. Paikka oli lähellä hotellia, joten sinne oli helppo mennä.Ruoka oli todella hyvää mutta samalla saimme ensituntumaa Moskovan hintatasoon. Kyllä tulee päivärahat tarpeeseen.
Hotelli – toimisto matkailun lisäksi oli kertakaikkiaan pakko käydä Punaisella Torilla, kun kerran ollaan Moskovassa. Matkaa torille oli hotellilta reippaat kolme kilometriä, joten samalla sai mukavan iltakävelyn, kun käveli matkan molempii suuntiin. Matkan varrella tuli tehtyä ikkuna ostoksia hienoissa merkkiliikkeissä ja bongattua lukuisia luksus autoja ravintoloiden ja hetellien edestä. Näimpä jopa yhden Maybachin (n. 600 000€ auton). Selvästi joillakin on todella paljon rahaa.
Tori itsessään oli pienoinen pettymys. Ensinnäkin sinne rakennettiin jotain joulujuttua, joten iso osa oli rakennustavaran peitossa. Toisekseen se oli illan piemeydessä paljon pienempi ja vaatimattomampi kuin olin kuvitellut. Siis eihän se mitenkään pieni ole mutta luulin vielä isommaksi. Ympäröivät rakennukset ovat todella hienoja mutta kaikki oli tietenkin suljettu siihen aikaan.
Kaikenkaikkiaan Moskova oli positiivinen yllätys. Keskustassa sai kävellä aivan rauhassa myöhään illalla eikä muutenkaan sattunut mitään ihmeellistä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin liiemmin pitänyt paikasta. Kaikki on järjettömän kallista, liikenne on kaameaa (eräänäkin päivänä istuimme melkein kaksi tuntia taksissa 10km matkaa toimistolta hotellille), englantia puhutaan todella huonosti, hotelli oli hintaansa nähden korkeintaan keskinkertainen.
Ohessa muutama kuva reissusta. Pilkkopimeässä suuren torin kuvaaminen ei vaan ole pikkupokkarin vahvimpia puolia.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625118837660″]

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.