Uusi Akvaario

Vuosien unelma on vihdoin toteutettu: sain makuuhuoneeseen akvaarion.

Allas on käytettynä ostettu Juvel Rio 240l. Kaapisto on tumma ”puuta”. Allas on vain puolisen vuotta vanha, joten se on täysin uutta vastaava. Altaan mukana tuli takaseinään liimattu tausta, kasveja, loisteputkia kaksi satsia, lämmitin ja jotain pikku hiluja.

Hankkiminen ja vielä sisään kantaminenkin on itse asiassa varsin helppoa mutta sitten alkaa varsinainen haaste: sisustus ja kalojen siirto. Sain nimittäin nerokkaan ajatuksen, että alakerran altaan Tangajika ahvenet sopivat hyvin kalliotaustaiseen altaaseen. Niimpä sitten siirtämään…
Homma alkoi vanhan altaan täydellisellä tyhjennyksellä, sillä osa kivistä tarvittiin uuteen altaaseen ja toisekseen kaloja ei saanut kiinni ilman, että allas on täysin tyhjä. Jokainen vähänkin akvaarioita harrastanut voi kuvitella homman mielesssään. Pian aikaa jokapaikassa on ämpäreitä, letkuja, hiekka ja vettä.

Parin illan ja päivänkin uurastamisen jälkeen homma alkaa olla puikoissa. Kalat ovat onnellisesti? uudessa kodissaan ja vanhakin allas on saatu johonkin kuosiin. Eihän tietenkään riittänyt, että uusi allas tuli valmiiksi vaan myös vanha, nyt sisustukseltaan täysi tuhottu, piti saada esittely kelpoiseksi. Uuden altaan kasvit jäivät vanhaan altaaseen, sillä Tangajikoilla on vain muutama pikku rehu kivien välissä.

Vanhan altaan toinen pönttö suodatin (Eheim 2028) siirtyi uuteen ja sen tilalle on nyt hakusessa toinen.

Jottei homma olisi ollut liian helppo mokasin hiekkojen kanssa. Vanhan altaan pohjalla oli ohut kerros hiekkaa mutta nyt, kun sinne tulee kasveja niin se tarvitsee lisää hiekkaa. Varastosta löytyi vajaa pussi Optirokin hiekkaa. Merkillä on tässä väliä. Olen nimittäin aiemmin käyttänyt Bilteman hiekkaa ja se ei pölise käytännössä ollenkaan. Muistan kyllä kuulleeni että Optirok pölisee mutta laiskuuttani ajattelin, että ”ei kai se niin paljon…” ja kaadoin pussin altaaseen, joka oli puolillaan vettä…tulos oli totaalinen katastrofi. Hiekka pölisi niin, että allas muuttui silmänräpäyksessä ruskeaksi mutavelliksi. Siinä sitä sitten ihmetteltiin. Ainoaksi ratkaisuksi jäi tyhjentää allas pariin kertaan niin, että vedessä leijuva liete laimeni. Vieläkään kolme päivää jälkeen päin vesi ei ole kokonaan kirkastunut. Muista siis pestä hiekka mikäli käytät Optirokkia.

Jätä kommentti