Syyslomalla Luxembourgissa

Tämän vuoden syyslomalla päätimme tempaista ja pistäytyä vierailulla siskon luona Luxembourgissa.
Matkaan lähti paras A-ryhmä Heidn jäädessä töihin ja huolehtimaan koirasta. Itse pidin pari päivää vapaata niin saatiin koulun syysloma katettua. Liput ostettiin hyvissä ajoin Ryanairilta (kts. juttu Ryanilla lentämisestä). Matkassa ei sinänsä mitään ihmeellistä kuten Ryanair jutussa totesinkin. Lento oli ajallaan ja onnistuneita nousuja sekä laskuja oli yhtä monta.
Ilta oli jo varsin pitkällä, kun saavuimme perille, joten ensimmäisenä iltana ohjelmassa oli lähinnä iltapala ja nukkumaan meno.
Perjantaina aamupäivä meni ihan vaan palloillessa lasten puuhaillessa omiaan. Minulla aika kului rattoisasti ratkoessa siskon tietokoneiden pieniä vaivoja. Iltapäivällä ryhdistäydyimme ja kävimme kaupungissa katselemassa paikkoja. Ostoksilla käytiin eräässä ostoskeskuksessa.


Perjantai
Perjantaina oli tuuria sillä lapsilla oli koulusta vapaata, joten Lauralla oli seuraa koko päivän. Käväisimme koululla katselemassa paikkoja mutta vain ulkoa ja aulasta, sillä ulkopuolisilla ei ole asiaa koulun tiloihin ilman lupalappuja.
Koululla käynnin jälkeen suuntasimme keskustaan ihmettelemään kauppoja ja katselemaan nähtävyyksiä. Keskustasta löytyvät hienoimmat butiikit ja niiden hintataso piti huolen, että ostelu rajoittui vain ikkunaostoksiin. Vai miten olisi Versasen uusi käsilaukku 1500€?
Näimme myös Suuriruhtinaan palatsin, pari kirkkoa, suklaapuoteja jne.paluumatkalla virailimme automarketissa ruokaostoksilla. Kummasti muistutti Luxin Auchan Varsovan Auchania. Puolassa asuessamme lähin kunnon ruokakauppa oli meilläkin Auchan. Raskalainen ketju, joka on levittäytynyt euroopan maihin.

Lauantai
Lauantain ohjelmassa oli mm Lux – Kotka koripallo peli seurantaa. Ilkka käy pelaamassa suomalaiset harjoitusvuorolla ja Luxin suomi joukkueen vieraiksi oli saapunut lauma Kotkalaisia koripallon pelaajia kannutus joukkoineen. Kotkan poikii oli moneen lähtöön osan keskittyessä nestetankkaukseen enemmän kuin itse liikuntaa mutta vastaavasti useimmat kävivät kiertämässä golfkentällä useana päivänä koripallon lisäksi. Ottelu päättyi tylysti isäntien voittoon yhdellä pisteellä.

Sunnuntai
Kaupat ovat kiinni sunnuntaisin, joten päätimme käydä kiertoajelulla. Valitettavasti päivä ei ollut yhtä lämmin kuin lauantaina joten varsinkin avokattoisessa näköalabussissa meinasi tulla viileä maisemia katsellessa. Kirtoajelu on toteutettu varsin kätevästi eli lippu on voimassa 24h ja bussien kyytiin voi hypätä tietyiltä pysäkeiltä. Pysäkit on tietty sijoitettu nähtävyyksien lähelle. Busseja kulkee 20min välein, joten katseluun voi varata kunnolla aikaa. Kolea sää latisti enimpää intoa palloilla kohteissa, joten kierros suoritettiin kohtuu nopeasti. Iltapäivällä olimme kotosalla valmistellen illan sushi ateriaa.

Maanantai
Kotiinpaluun aika. Lapset kouluun ja turistit takaisin Suomeen. Kentälle menee lähes pari tuntia ja kun portti menee kiinni 40min ennen oli matkaan lähdettävä hyvissä ajoin aamupäivästä. Käytännössä koko päivä menee matka tekoon. Aamulla läksimme 10 maissa ja kotona Espoossa olimme illalla seitsämän paikkeilla.

Kaikenkaikkiaan oli mielenkiintoista nähdä Luxembourgh. Se vastasi melko pitkälle kuvitelmiani pienestä keskieurooppalaisesta kaupungista mutta mikä yllätti oli kumpuleva maasto ja kaupungin keskellä oleva rotko. Kuvittelin Luxin jostain syystä varsin tasaiseksi mutta sehän oli kaikkea muuta. Mäkiä on paljon ja osa on todella jyrkkiä. Vihreää on myös paljon ja voinkin kuvitella miten kaunista siellä on esim keväällä. Kolea syksy ei liene missään parasta matkailuaikaa mutta silti matkamme oli onnistunut ja kolean sään korvasi moninverroin lämmin vastaanotto ja vieraanvaraisuus siskon luona.

Jätä kommentti