Oireet palasivat :(

Popin oltua noin pari kuukautta allergiaruualla (Trovet peura-peruna) niin eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti siirryimme takaisin penturuokaan (Purina kana-riisi). Noin kuukauden popsimisen jälkeen vanhat oireet alkoivat näkyä selvästi: iho punoitti ja alkoi paksuuntua ja tummua, etenkin rinnasta ja nivusista. Alkavaa karvatuppitulehdusta näkyi myös paikoittain ja mikä selkeintä, niin Popi alkoi taas raapia itseään.

Kärräsimme koiran taas lääkäriin, joka lähinnä totesi ilmiselvän oireilun ja määräsi antibioottikuurin ja koiran takaisin allergiaruualle. Ruoka-aine allergia tuli näin vahvistettua.Nyt vain on selvitettävä mikä ruoka käy.

Halusin myös ”toisen mielipiteen” ja käytin Popin toisella lääkärillä, jonka varmasti luulisi näistä asioita tietävän eli Leena Saijonmaa-Koulumiehellä. Hän vahvisti diagnoosin eli sinänsä tarpeeton käynti mutta tulipahan varmistettua. Samalla hän suositteli ihan vaihtelun vuoksi toista allergia ruokaa: Royal-Canin Hypoallergic ruokaa. Lähinnä uudessa ruuassa on se etu, että Popi syö sitä todella mielellään. Trovettia se oli alkanut hieman nirsoilla ja saattoi jopa jättää ruuan syömättä. Nyt Trovettikin menee hyvin, kun sekaan pistää Royal-Caninia. Kallistahan se on mutta jaksan maksaa sen pussillisen mikä tarvitaan eliminointi jakson ajaksi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.