Museosta museoon…

Kon-tikiPäivän retket johtivat urhoolliset turistit museosta toiseen.

Aamupalan jälkeen suuntasimme satamaan mennäksemme lautalla Bygdoyn alueelle. Sieltä löytyy Kon-Tiki, Viikinkilaivat, Joulutori, Fram sekä merenkulkumuseo.

Kävi ilmi, että museoille pääsi kyllä lautalla mutta se olisi ollut1,5h risteily sisältäen ruokailun, joten seurueemme suuntasi linja-autopysäkille. Linja-auton oli valinnut noin 100 muutakin Bygdoyeniin menijää, joten matkaa tehtiin kuin sillit suolassa. Pois hypättiin Kultuurimuseon kohdalla jossa on em. joulutori. Kävimme kuitenkin ensin katsomassa Viikinkilaivat. Yllättävää kyllä miten mielenkiintoisia kolme laivan raatoa voi olla. Kaksi laivoista on entisöity melko täydellisesti, joten ne esittäytyivät koko komeudessaan. Kolmas on lähinnä ”hylky”. Lisäksi esillä on laivoista löytyneitä esineitä.

Joulutori ja kulttuurimuseon alue on kuin Seurasaari Helsingissä. Museo käsittää todella laajan alueen jonne on pysytetty vanhoja rakennuksia. Osassa taloista esiteltiin entisajan elämää kuten ruuanlaittoa tai perinteistä joulua. Lisäksi paikalla oli kymmeniä myyjiä pienissä kojuissa myymässä mitä erinäisimpiä tuoteita. Torilla ja museon alueella olisi kulunut vaikka koko päivä mutta aikamme kierreltyämme päätimme siirtyä Kon-Tikia katsomaan.

Kon-Tiki museossa on esillä tutkimusmatkailija Thor Heyrdalin alukset (Kon-Tiki ja RA II) sekä hänen matkoihinsa liittyviä esineitä ja tietoutta. Kon-Tikin vieressä on Fram aluksen museo. Fram teki matkan pohjoisnavalle sekä tutki laajasti pohjoista jäämerta. Laiva ja esineistöä on esillä. Laivaan jopa pääsee sisälle ihmettelemään sen ajan tiloja. Ei ole ollut kovin hääpöiset oltavat… Ohessa Hesarin matkailuartikkeli em. museoista: linkki.

Sitten takaisin hotellille ja huonetta vaihtamaan. Edellis yönä orkesterin aiheuttama mekkala valvotti vaimoa sen verran pitkään, että huoneen vaihto toivottavasti rauhallisempaan oli edessä. Saa nähdä mentiinkö ojasta allikkoon, sillä tähän uuteen huoneesseen tuntuu kuuluvan liikenne varsin hyvin.

Lauantaina tuntuu kaikki ravintolat olevan täynnä mutta respa sai meille paikat läheisestä Italialaisesta (Santinos). Perästä kuuluu maistuiko.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.