LAM Tour – Paracas

Matka Paracasiin alkoi reippaalla herätyksellä aamuyöstä. Valitsimme työkaverin kanssa halpisversion eli Lima – Paracas väli taitettiin tilausvuoron sijasta normaalilla pikavuorolla. Hintakin oli vastaavasti 360$ sijasta 80$. :)

Meidät haettiin hotellilta ja vietiin linja-autolle. Autossa torkuttiin Paracasiin asti, josta matkatoimiston kaveri haki meidät.

Päivän ensimmäinen retki oli veneellä Paracasin edustalla oleville lintusaarille. Saarilla on edelleen toimiva guano tehdas, joten lintuja on paljon. Vanhoissa kuvissa guanokasat olivat kymmeniämetrejä korkeita. Nykyisin guano on menettänyt merkityksensä lannoitteena mutta sitä kerätään edelleen jonkin verran. Guanon kerääjien lisäksi saarella on kalastajia. Osa kalastaa sukeltamalla pienistä veneistä. Veneessä on kompressori pumppaamassa ilmaa letkua pitkin sukeltajalle, Saarilla on useita eri lintulajeja, joista vallitsevana guanoa tuottava merimetso laji. Lintujen lisäksi saarilla on pingviinejä sekä merileijonia.

Kiertelimme veneellä saariä ymäpi ja katselimme eläimiä. Saarille ei saa nousta. Matkalla näkyy Paracasin nieminaan päässä oleva hiekkakuvio. Kuviota on verrattu Nascan linjoihin mutta alkuperää eikä ikää tiedetä. Kuvio esittää mielestäni kaktusta. Se on 170m korkea ja noin 50m leveä. Kuvia reissusta on vain pari sillä kameran muistikortti hajosi juuri kun olimme aloittaneet paluumatkan. Sain kuitenkin otettua kännykällä pari kuvaa.

Veneretken jälkeen matkasimme pikkubussilla Paracasin kansallispuistoon. Paracasin niemimaa on kymmeniä neliökilometrejä suuri hiekkaerämaa. Vuotuinen sademäärä on alle 2mm. Kasveja ei ole missään. Alueella elää liskoja, lintuja sekä kettuja. Retken aikana katselimme puiston kauneimpia paikkoja. Puiston keskellä on kalasatama, jonka yhteytteen on turisteja varten rakennettu neljä ravintolaa. Nautimme lounaaksi tyypillistä turistipöreröä yhdessä niistä. Lounaan jälkeen palasimme punaisen rannan kautta. Punainen ranta on nimemsä mukaisesti punainen. Loppuiltapäivän odottelimme paluu bussia. Takaisin Limassa olimme iltakymmenissä, joten varsin pitkä päivä. Sunnuntaina aamupäivällä vielä katselemaan uudestaan kaupungin keskustaa ja sitten olikin aika lähteä kohti Bogotaa.

Paracas GoogleEarth:ssa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.