LAM Tour – Pachacamac ja Lima

Ensimmäinen retkipäivä alkoi retkellä Pachacamacin raunioille. Kysessä on Inkatemppelin ja -kylän rauniot vähän matkaa Liman ulkopuolella.

Matkalla raunioille tutustuimme kaupunkin etäläosan nähtävyyksiin vaikka kyseessä ei ollut varsinainen kaupunkikierros. Vieraillimme mm. Rakkauden Puistossa, josta löytyy suutelukilpailua esittävä patsas. Puiston reunaa kiertävä aita on kopio Espanjassa olevasta puistossa. Puistosta on hienot näkymät rannalle ja merelle. Lisäksi näimme kauniita siirtomaa-ajan taloja sekä tietty pari kirkkoa.

Kaupungin katselun jälkeen siirryimme raunioille. Kierroksen alussa kävimme pienessä opastuskeskuksessa, jossa oli alueen pienoismallin lisäksi jonkin verran keramiikkaa. Raunioalueella on sekä temppeleiden, että asuirakennusten raunioita. Osa on kunnostettu. Raunioretken jälkeen meidät vietiin lounaalle, jonka jälkeen varsinainen kaupunkikierros. Kävimme läpi tarkeimmät aukiot ja rakennukset, jonka lisäksi vierailimme yhdessä museossa. Museossa oli mm eri intiaanikultturien kultaesineitä (inkat ovat viimeisin) sekä keramiikkaa.

Linkki Wikitravel: Lima (englaniksi)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.