LAM Tour – Lima, Kulttuuria ja hyvää ruokaa

Inka-aarteiden ja siiromaavallan aikaisten rakennusten lisäksi Peru tunnetaan hyvästä ruuasta ja erityisesti meren elävistä. Kaupunki on pullollaan toinen toistaan parempia ravintoloita. Käymisen arvoisia museoita on myöskin useita.
Lennolla Caracasista Limaan ei mitään erikoista. Nuosujen ja laskujen määrä oli sama, joten perille päästiin turvallisesti. Erikoisinta matkassa oli tapa, jolla meidät lastattiin koneeseen Caracasissa: kuvittele mielessäsi keinonahalla verhoiltu linja-auto, jossa on pienet venemäiset ikkunat. Tämä ”auto” nostetaan pyörillä olevalla saksinosturilla toiseen kerrokseen, jossa portit ovat eli vajaaseen kymmeneen metriin. Sinne sitten kävellään sisään odottelemaan siirtymistä. Laite tietty huojuu, kun ihmiset astuvat sisään, joten meritauti ei ole kaukana. Kun kaikki on saatu sisään putkilo lasketaan alas ja sitten huristellaan koneelle, jossa homma tehdään päinvastoin. Putki nosturilla ylös ja porukat koneeseen.

Jo matkalla lentokentältä hotellille näki, että Lima on aivan toista maata kuin Caracas. Yleisilme on jotenkin sivityneempi ja kehittyneemipi. Toki Limassakin on vaarallisia alueita mutta varsin paljon näki ihmisiä kävelemässä kaikessa rauhassa pimeälläkin ilman mitään vaaraa. Swisshotel Lima on varsin hieno hotelli, joten siellä kelpasi asustella.

Siirtyminen Kolumbiaan oli vasta sunnuntaina, joten tälle työreissulle sattui perin harvinaisia vapaapäiviä.Matkaohjelmassa oli työpäivien lisäksi kaupunkikierros, retki Pachagamackin raunioille sekä päiväretki Paracasin luonnonpuistoon.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.